Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Všechna jezevčičí štěňátka jsou v tuto chvíli ve svých nových domovech! Pokud se zadaří, příští štěňátka jezevčíků dlouhosrstých trpasličích/králičích plánujeme na únor 2025!
Změna plánu - štěňátka anglických špringršpanělů plánujeme na leden 2025!
Nabídka k zadání štěňátek border teriérů - pejska a fenečky, nar. 13.9.2024 ze spojení: Olympia Ostrý lovec x Charlie z Martinčina chovu, více info na telefonním čísle: 776312032

novinky / news

Strana:

Smutná zpráva - odešla do věcných lovišt URKA

12.12.2019
Urka z Větrné paseky

7.12. odešla do věčných psích lovišť URKA z Větrné paseky. Žila krásný život v polské chovatelské stanici Kotyledon a jsou po ní krásní potomci. Je nám to moc líto....

Nero - Mezinárodní výstava Praha, Viola - Národní výstava Olomouc

10.12.2019
Nero v rukách Naďi připraven na výstavu - nácvik postoje.

NERO z Větrné paseky - Mezinárodní výstava Praha 30.11. , třída pracovní, výborný 2, r. CAC (rozhodčí Renata Niklasiewicz PL). Nera předváděla Naďa Marková, která odvedla s Nerem kus velké práce, jednak byl krásně upraven a jednak ho skvěle předvedla. Moc děkujeme Nadě za její vynikající práci!

VIOLA z Větrné paseky získala na Národní výstavě 7.9. v Olomouci ocenění velmi dobrá 2. (rozhodčí Tibor Havelka SK) Gratulujeme majiteli!

Portos ZV, Scotty PZ, Vendy zkoušky v Německu, Reisha BZ a BZH.

21.11.2019
Vendy z Větrné paseky

Na odchovanci špringrů složili zkoušky - 

Portos z Větrné paseky - zkoušky vloh - 12.9., I.cena., hlas 4, nos 4,

Scotty podzimní zkoušky - II.cena, 28.9. OMS Ostrava,

Vendy složila v Německu zkoušky, které jsou podobné našim ZV - JP, I. cena 134 bodů, hlasitost na stopě 4

Všem majitelům a zároveň vůdcům moc gratulujeme!!!

Naše Reisha barvářské zkoušky honičů 27.10. v I. ceně 196 bodů a 2.11. barvářské zkoušky v I. ceně 100 bodů a ve svém kategorii vyhrála.

Giulian slavil narozeniny, 5.10. ZVVZ Giulian a Hubert

16.11.2019
Naši dědečkové to zvládli skvěle!

Giulian z Větrné paseky oslavil 15.11.2019 desáté narozeniny! Přejeme mu stálý pracovní elán a hodně zdravíčka! A že je pořád v super kondici dokázal 5.10. , kdy se mnou složil ZVVZ v I. ceně s počtem bodů 100 a zkoušky vyhrál. Jsou to sice jednoduché zkoušky, ale pokud pes neumí nahánět a bojí se výstřelu...nebo naopak po výstřelu šílí a chce hledat v leči, tak nemá cenu se psem na zkoušky chodit. Rovněž tak svou výbornou pracovní kondici ukázal Hubert z Větrné paseky ve věku 8,5 roku, který se svou vůdkyni Káťou Kolářovou obhájili také I.cenu s počtem bodů 95 a byli hned druzí za námi. Promokli jsme hrozně...ale všichni psi pracovali krásně a užili jsme si krásný zkouškový den.

Návštěva Irana a Viga - záchranářských psů.

21.10.2019
Bylo teplo a taky psi dost lítali...a nejvíc Beli...zleva Iran, Vigo, Mendy a Werra-Beli.

Na sraz nemohli přijet Romana a Petr Meduňovi - majitelé našeho Irana a Viga. Chvíle klidu a odpočinku trávili v našem kraji a tak 26. 9. zavítali k nám. Byli jsme hlavně zvědaví, jak vyrostl VIGO a jak mu jde výcvik záchranářského psa. Naše Werra-Beli se vyřádila s Vigem a taky se přijela podívat na Viga Káťa - majitelka otce Viga - Huberta. Bylo to krásné odpoledne, plné psí příběhů a řádění psů. Děkujeme manželům Meduňovým za návštěvu i za krásné fotky a věříme, že na sraz 2020 dorazí!

Malý srazík ve dnech 3.-4.9.2019

18.10.2019
Zleva Gardon, Kerd, Bettynka, Werra-Beli, Giulian, Niké a Hubert.

Odjezd na dovolenou jsme si museli posunout o pár dní a tak jsme si udělali takový malý srazík. Přijel Kerd, Gardon, Nero a Niké s Hubertem. Cvičili jsme, Kerd si zkusil práci na barvě - šlo mu to výborně. Niké si barvu prošla cvičně a Nero také. Nějaký aportík se také našel. Druhý den jsme si udělali výlet na rozhlednu. Super dva dny stály za to.

Na návštěvu přijeli Uriana a Shaggy.

27.09.2019
Uriana - Meggie - nastupovat a jedeme na rozhlednu Tanečnici!

Páničci URIANY- Meggie, nemohli přijet na sraz a tak nám Meggie přijeli ukázat 15.8. URIANA - Meggie je kus feny a učí se nosework a je v tom velmi šikovná! Fenečka má moc hodné a milé páničky, děkujeme jim moc za milou návštěvu a určitě se zase někdy sejdeme!

Další pejsek, který nemohl přijet se svými pániky na sraz je Shaggy, který se nám přijel ukázat 24.9. Užasný milý pes, se skvělými páníky, kteří si hned zároveň udělali výlet do Národního parku Česko-Saské Švýcarsko. Budeme ještě čekat na nějaké fotečky a moc děkujeme za návštěvu.

Reisha složila ZVP, Scotty LZ a Kerd PZ!

14.08.2019
Konečný nástup na vodní práce.

27.7. jsem s Reishou zvládla zkoušky z vodní práce v I. ceně 90b. Reisha byla skvělá. Scotty složil se svým vůdcem 10.8. LZ ve III. ceně, 237 b., při OMS Šumperk. Blahopřejeme majiteli, Scotty je ještě mladý, příště to už bude dle páníčka určitě lepší!

10.8.2019 složil KERD se svou majitelkou a vůdkyní podzimní zkoušky ve II. ceně, 177 b. což je krásný výsledek. Kerdík jezdil k nám na výcvik a vše už zvládá výborně. Moc majitelce gratulujeme a děkujeme za vše, co pro Kerdíka udělala.

CHS sraz ve dnech 20.-21.7.2019

10.08.2019
Foto všech účastníků prvního dne.

Opět po roce proběhl ve dnech 20.-21.7.2019 v pořadí již osmý sraz našich odchovanců. První den jsme se trošku zapotili na sluníčku při předvádění pejsků, proběhla příprava začátečníků na malou výstavu a mohli jsme zahájit posouzení psů. Pozvání přijal rozhodčí pan MVDr. Josef Nosek, který posoudil psy a všem důkladně řekl, jak má svého psa předvést co nejlépe, na co rozhodčí v kruhu nejvíce nahlíží a nakonec přidal podrobný popis a ocenění každého psa. Opět tradičně probíhala soutěž - nejkrásnější štěně, nejkrásnější fena a pes, nejkrásnější jedinec srazu. Poté následovala veterinární poradna, kdy jsme chrlili na pana Noska různé dotazy, nejvíce ohledně uší, očí, ale také ohledně nejvhodnějšího krmení. Před obědem ještě proběhla ukázka správné úpravy psa na výstavu. Po obědě jsme se s panem Noskem rozloučili a poděkovali mu za velmi užitečné rady, které podával s úžasným humorem a velmi milým přístupem ke psům a k jejich páníčkům. Oběd i celé zázemí probíhal v restauraci Na Kateřině ve Velkém Šenově, kde se o nás jako vždy starali bez chybičky. Po obědě jsme odjeli do lesa, kde "lovečáci" předváděli ukázky práce hlavně v přinášení zvěře. Na srazu bylo spoustu nových lidiček, kteří obdivovali práci psů. Štěňata si mohla zkusit malou stopu-vlečku srnčí deky a pořádně si ji očichat. Vodění mezi stromy na řemeni si mohli také zkusit všichni, ale také hlavně vědět, jak se to dá dobře nacvičit. V lese bylo přijemně, ale přesto bylo horko a tak osvěžení před večeří v rybníku Čerňáku přišlo vhod. Opět zkušení psi předvedli přinášení z vody. Večer již nás čekal raut v podobě grilovaného masa, zeleniny, obložené mísy a jiné dobroty, prostě jsme si mohli vybrat, na co máme zrovna chuť. Závěr prvního dne bylo zároveň i rozloučení s většinou účastníků a tak rovnou všichni dostali balíčky plné dobrůtek, pamětní list, krásný hrníček, propisku a taky proběhlo vyhlášení soutěží.

Druhý den už nás bylo o trochu méně a plánovaný výlet na nejsevernější bod naší republiky mohl začít. Samozřejmě nejdříve vydatná snídaně. Všichni se rozplývali nad malebností krajiny, kterou jsme procházeli, nad protékajícím potůčkem podél pěšinky i nad probíhající vysokou zvěří v naší blízkosti. Před obědem byla i chvíle na zastavení u zámeckého rybníka v Lipové u Šluknova, kde se všichni psi mohli osvěžit. Oběd byl velmi chutný jako vždy. Rozloučili jsme se asi v 15.00 hodin. Děkuji moc za úžasné hrníčky Jitce Rabajdové, za krásné povídání a posouzení psů MVDr. Josefu Noskovi, paní Daně Hájkové za úžasné pamětní listy, Olině Kejdanové za ukázku úpravy psů, Nadě Markové za tip na krásný výlet, Lubošovi za krásné fotky a všem za dobrůtky pro všechny pejsky. Tentokrát mezi nás nemohli přijet Romana a Petr Meduňovi se záchranářskými psy, Vláďa Havel s prasetem Štěpínou a ani Kamila Didi s Ebigeil a s Tonym, kteří nám umožnili zkusit agility sport. Na všechny jsme moc mysleli a doufáme, že se příště uvidíme. Někteří z Vás, kteří chtěli přijet nakonec se museli omluvit pro zdravotní problémy nebo rodinné, tak snad příště jim to určitě vyjde!!! Největší odměnou pro mě je, když mi účastníci říkají, že jim ten sraz hodně dal....a tak za rok zase nashledanou!

Srazu se účastnili tito Větrňáči: Exy, Ebony, Giulian, Hubert, Kerd, Mendy, Nero, Niké, Nelly, Scotty, Ulrika, Uriáš, Werra, Xavi, Xanny, Xilke a další špringři a zároveň otcové našich štěňat Ingo od Stroupinského potoka a Godin z Lipových dolin. Také přijel zlatý retvier Gardon.

Nejkrásnější štěně srazu Werra, nejkrásnější fena srazu Reisha, nejkrásnější pes srazu Nero - určil všechny pan Nosek.

Nejšikovnější štěně srazu určili účastníci sami a dvě štěňata měla stejný počet hlasů - Xavi (Decker) a Xilke (Gerda). Nejlepší práci loveckého psa předvedl Hubert.

Nejsympatičtejší dvojka byla určena účastníky Petruška Plucarová a Ulrika (Neruška).

Uriana a Viola na výstavě, nové foto Westona, Werrona, Maji, Shaggyho a Viga.

24.07.2019
Uriana - Meggie, V 1, VT - předvádění v kruhu.

Viola z Větrné paseky - Oblastní výstava 1.5. Telč, výborná 1, Vítěz třídy mladých a prošla jarním svodem 4.5.

Uriana z Větrné paseky - 1.6. Podkrušnohorská oblastní výstava OMS Chomutov, výborná 1, Vítěz třídy, rozhodčí Mgr. Božena Ovesná, Absoluní vítěz mladých celé výstavy! Moc gratulujeme majitelům!

Máme nové foto Westona - kamaráda pro všechno, Werrona malého lovce, Maji - úspěšné lovecké feny a Shaggyho výborného společníka celé rodiny, Viga - záchranářského psa i psa milujícího děti. Děkujeme moc všem za zaslané fotky našich odchovanečků, vždy nás to moc potěší.
Strana:

Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)