Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Když všechno dobře dopadne, štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých budeme očekávat ve druhé polovině května !!!
Když všechno dobře dopadne, budeme očekávat štěňátka angl. špringršpanělů na konci dubna!!!

Sraz Větrňáků 2022

Letošní jedenáctý sraz probíhal ve dnech 23.-24.7. tentokrát nás hostila restaurace "U Pytláka" v Lipové u Šluknova. Vše probíhala dobře, jídlo všem chutnalo a byla možnost se ubytovat. Měli jsme pro sebe prostor, v blízkosti park s velkými stromy, les a rybník. První den probíhalo představení psů a majitelů, výstava, kterou nám posoudil výstavní rozhodčí pan MVDr. Josef Nosek, moc mu touto cestou děkuji, že přijal moje pozvání. Každý si mohl zkusit výstavní atmosféru a vše co k tomu patří. Zkouška v poslušnosti proběhla ve formě sestavených mističek plných dobrot, na jedné straně se pouštěl pes a na druhé přivolával pejska páníček. Někteří byli tak vykulení, kde je páníček, že ani nezaregistrovali, že je vedle nich dráha plná dobrotcheeky, ale starší matadoři, přeci jenom si do nějaké misky strčili honem tlamusmiley. Tuto psinu nám připravila Káťa Sassmannová, také moc děkujeme! Proběhla soutěž dítě a pes, kdo chtěl, mohl si zkusit prvky agility - tunýlek, kruh a překážky. To vše nám přivezla Olga Mušková, za což jí patří velký dík. Po obědě jsme dostali dobrotu v podobě zákusků od Naďi Markové, děkujeme moc. A jelo se do lesa. Předvedení loveckých psů jak na louce, tak na vodě vedli pánové MVDr. Josef Nosek a Mgr. Rostislav Kejdana, oba velmi zkušení vůdci a všetranní rozhodčí. Všichni, kdo teprve pejsky mají ve výcviku přinášení, poslouchali cenné rady od zkušených rozhodčích. Každý pes je jiný a každý se cvičí jinak. Na závěr nás čekala lanovka pro záchránářské psy a povídání o náročném výcviku těchto psů od manželů Romany a Petra Meduňových, za jejich práci na srazu velmi děkuji. První den skončil, rozdali se pamětní listy a tašky plné dobrot pro pejsky. Děkuji za krásné pamětní listy panu Ing. Jiřímu Šedivému a všem za dobroty pro pejsky. Večer bylo příjemné venkovní posezení pod střechou s vynikající večeří.

Druhý den už tradičně následoval výlet, tentokrát na rozhlednu Vlčí Hora a pak v obci se stejným jménem návštěva ve voňavé prodejně Nobilis Tilia a možnost strávit chvíli na překrásné voňavé zahradě a dát si kávičku s vynikajícím zákuskem, či si koupit přírodní produkt ve formě érerického oleje, nebo kosmetiky, nebo čaje atd. a důležité, psi mohli s námi. Pak už byl čas se vrátit na základnu na oběd a rozloučit se.

Srazu se zúčastníli Větrňáci: Giulian, Gloria, Hubert, Kerd, Mendy, Nero, Niké, Scotty, Vigo, Werra, Xanta, Xanny, Xia, Zari, Zayne, Artuš a Abigail.

Další špringří kamarádi: Godin z Lipových dolin, Password To Your Heart Three Ponds Valley, Orfeus od Stroupinského potoka, Vigo Spoorfinder

Německá křepelačka Větrňačka - Chira a její kamarádka jack russel teriérka Lentilka od Andulky, bordík Arron Duke Ganelly a kříženka ovčáka Rituška. Pan Nosek určil nejkrásnějšího psa srazu NERA, nejkrásnější fenu srazu XANNY a nejkrásnější štěně srazu VIGA Spoorfindera. Všechny děti byly šikovné a dostali pamětní listy a dárečky. Za krásné fotky děkuji Petrovi Meduňovi a Lubošovi Havránkovi.

Děkuji moc za Vaši účast, za péči o Větrňáky a za rok zase nashledanou!

 

 

Účastníci srazu 2022 Závěr srazu první den Posouzení panem MVDr. Noskem - třída štěňat Orfeus od Stoupinského potoka Nejkrásnější štěně srazu - VIGO Spoondfinder MENDY canisterapeutka Předvádění štěněte Artuška Giuliánek Scotty Zari z Větrné paseky. Chiruška Xanta - Endži Xia Godinku hopsa! Nejkrásnější pes srazu 2022 - NERO Hopsa Xio! Kerdík Xanny Parta štěňat Orfík, Vigoušek, Artušek a Abigail (Ebinka) Godin z Lipových dolin Xanta - Endžínka Závěr srazu Na lanovce jede Scotty Gáňa se chystá na lanovku Xia jede! Kerdík přinesl kachnu. Nejkrásnější fena srazu - Xanny Zayne jede! Káťa předvádí Viga z Větrné paseky - psa záchranáře. Rodina s Abigail a Scotty.
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)