Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Když všechno dobře dopadne, štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých budeme očekávat ve druhé polovině května !!!
Když všechno dobře dopadne, budeme očekávat štěňátka angl. špringršpanělů na konci dubna!!!

4. sraz CHS ve dnech 11.-12.7.2015

Uběhl rok a opět tu byl tentokrát již čtvrtý srazík CHS. Na ubytovně "Rytíř z Ježova" v osadě 
Salmov se sešli: 

angl. špringři: Ebigeil, Exy, Ebony, Giulian, Hubert, Mendy, Naiky, Nelly, Niké, Nero, Ornella, Orsana a Xaro. Jejich kamarádi angl. špringři - Antonio Juiseppe Gabrettina, Bodie z Čečole, Godin z Lipových dolin, Kerry King Bohemia Jewellery a Ingo od Stroupinského potoka.

Křepeláci - Jessie a Lovka z Větrné paseky

bordeři Hera Ostrý lovec a Áres z Tomkovy hájenky.

Přihlášená špringra Candy z Vrchánova a křepelačka Chira z Větrné paseky se rozháraly a tak přijeli jen páničci. Tři týdny před konáním srazu tragicky zahynula bordice Hexička Ostrý lovec, na kterou jsme se všichni moc těšili...ale i tyto zprávy musíme umět přijmout a vyrovnat se s nimi.První den probíhalo v areálu ubytovny představení pejsků, mimo absolvování zkoušek a výstav měl páníček pejska říci i co má pejsek rád a co neradsmiley.Proběhlo výstavní kolo a postoje, mladí se zaučovali, starší se hezky předváděli.

Nejkrásnější špringr srazu by vybrán Exy, nejkrásnější křepelák Lovka a nejkrásnější bordík Áres z Tomkovy hájenky.

Další program předvedla Kamila Šafaříková s Ebigeil a s Tonym - prvky agility a hlavně slalom. Je úžasné, co Ebi a Tony umí! Díky Kamilo za ukázky! V ubytovně byl připraven oběd a za to děkujeme správkyni ubytovny paní Reslerové.

Odpoledne nás čekala ukázka výcviku na umělém divočákovi zavěšeném na lanovce. K divočákovi vedly dvě našlapané stopy. Zkušení psi si zkusili stopy, ostatní si mohli vyzkoušet zájem o divočáka od lože. Bylo to pro pejsky něco nového, ale musím říci, že někteří projevili velký zájem s hlášením u kusu. Pokud se pes ke kusu přiblíží, lanovka je seřízena tak, že se může prase nechat spustit na zem a přitom se vystřelí. Střílení jsme s ohledem na mladé psy vyloučili, ale při spuštění prasete na zem se většina psů do prasete zakousla. Určitě je každý rád, že si to mohl vyzkoušet nejen pro lov divočáka, ale hlavně ze zvědavosti, co který pejsek u prasete ukáže. Děkujeme pana Havlovi (majitel Chiry z Větrné paseky), který prase "Štěpínu" přivezl a velmi tak obohatil program srazu! Následovala soutěž o nejlepší aportéra a opět své loňské prvenství obhájil Hubert! Moc se mi líbil bordík Áres, který se nenechal zahanbit a velice pěkně mezi slídiči v aportku obstál! Aport i výcvik na divočáka probíhal v Liliovém lese a postupně jsme došli až k rybníku a nakonec k ubytovně pěknou malou procházkou. Čekal nás táborák a rozloučení s účastníky prvního dne. Hlasování o nejsympatičtější dvojku srazu vyhráli dvojice dvě - Káťa Kolářová a špringr Hubert z Větrné paseky a pan Havel a prase "Štěpína"!!! Přesto ještě malá Kája Marková vytáhla absolutního vítěze a byl to zase ten Hubertsurprise! Druhý den jsem získala trochu času ještě na začátečníky na poli výstavním, procvičovali jsme předvádění v kole, postoje a taky se přišla ukázat naše jezevčice Wega, které se ihned ujala Kája od Marků.

Poslední procházka byla na rozhlednu Tanečnice, kdo chtěl vyšel "pár"smileyschodů a pokochal se nádherným rozhledem po Národním parku České Švýcarsko, na Německou stranu a byl vidět i Ještěd. Oběd ve venkovním areálu byl přijemný, občas nás hlasitě upozornil některý ze špringrů, že by si už dal taky obědcheeky. Poslední závěrečná fotka a odjezd domů....Děkuji touto cestou všem za účast, za příjemnou a milou atmosféru také díky sladkým dobrotám od paní Naďi Markové, masovým dobrotám od paní Olgy Kejdanové a všem za dárečky pro pejsky. Každý si odnesl pamětní listinu a za rok opět nashledanou se těší CHS z Větrné paseky. 
 

Všichni účastníci srazu první den. Účastníci trošku z jiného úhlu. Ingo od Stroupinského potoka (Andy) a jeho potomci - zleva Ingo, Naiky, Orsana, Ornella, Niké, Nero a Nelly. Nerozlučné kamarádky na srazu - Mendy a Karolínka Markovic Hnědobílí sourozenci Ebigeil, Ebony a Exy a Exyho černobílá dcera Mendy. Bordíci na srazu Hera Ostrý lovec a její syn Áres z Tomkovy hájenky s majitelkou Míšou Tomkovou. Kerry King Bohemia Jewellery a jeho starší dobrý kámoš Xaro z Větrné paseky (desetiletý), kamarád křepelačky Jessie Bodie z Čečole (rok a půl), Godin z Lipových dolin (rok a něco) a Antonio Juieseppe Gabrettina. Dva nevlastní bratři - Giulian a Hubert z Větrné paseky - jejich matka je Borča z Větrné paseky. Exy a Ebony z Větrné paseky s Olgou Kejdanou. Niké a Hubert s Tomášem Sedláčkem. Ornella z Větrné paseky s Helčou. Ebigeil a Antonio Juiseppe Gabrettina. Bordíci. Pan Havel (majitel křepelačky Chiry z Větrné paseky) nám na nákresu vysvětlil, jak probíhá výcvik se zavěšeným prasetem na lanovce. A to je prase "Štěpína". První odvážný pes Hubert, k divočákovi došel po našlapané stopě. Divočák byl spuštěn na zem a Hubert ho hlásí. Další odvážný Áres z Tomkovy hájenky. Giulian pobízen k práci na divočáka. Divočák spuštěn a Giulian už ho držel. Exy, prasátko! Velmi odvážný Ebony. Hera OStrý lovec hlasitě pobíhala kolem "Štěpíny". Godin z Lipových dolin si i povyskočil, asi aby lépe viděl na "Štěpínu"! Ingo (Andy) od Stroupinského potoka, tomu se prase vůbec nelíbilo! Ebigeil si divočáka prohlížela - co to je? Niké byla velmi odvážná! Ornellka si prasátko očichávala raději již na zemi. Áresek nese aportek. Exy při soutěži o nejlepšího aportéra. Ebony odevzdává pernatou. Hubert přinesl králíka - no lépe zbarveného králíka jsem v lese nenašel... To je divný, taky jsem našel jen bílého králíka...lepší prostě nebyl... Kerry King vzorně odevzdává srstnatou. Áresek se pochlapil na vodě, kachničku před sebou chvíli tlačil a pak jí čapnul. Večerní dýchánek u táboráku. Buřty všem přišly k chuti. Účastníci druhý den i s paní Reslerovou, která se starala o naše žaludky. Druhý den se přišla na nás podívat jezevčíci Wega a takto se předváděla v kruhu... Druhý den dopoledne zbyl ještě čas na postoje a předvádění mladých jedinců - Godin z Lipových dolin Nelly z Větrné paseky. Kerry King Bohemia Jewellery se učí postoj. Ebony Nekrásnější špringr srazu - Exy z Větrné paseky. Chovní psi - Hubert, Giulian, Exy a Ebony. Jezevčice Wega se učí postoj na stole. wega je potvůrka všech potvůrek! Psi na nás čekají, až se najíme v restauraci na vrcholu Tanečnice. Občas se ozval štěkot, který značil, že by si dali taky oběd! Pohled z Tanečnice na Německo. Na rozhledně. Restaurace pod námi. Pomalu se musíme rozloučit.... Tak příště zase nashledanou!!! Tak ještě ten oběd....
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)