Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Nabízíme štěňátko jezevčíka dlouh. trpasličího/králičího - pejska ihned k odběru!!!
Do karty psů doplněn angl. špringršpaněl YORDAN z Větrné paseky - chovný pes v rodině
Máme špringří štěňátka! Štěňátka jsou všechna zadaná!

Sraz CHS 2017 - šestý ročník.

Ve dnech 22.-23.7. probíhal opět po roce sraz CHS. Tentokrát jsme využili restauraci U Kateřiny ve Velkém Šenově a velký prostor pro představení pejsků. Majitelé "Kateřiny"pro nás připravili neuvěřitelné zázemí jak ve stravování, tak v možnosti využít velké plochy pro psy. Za Větrňáky se zúčastnili angličtí špringři: Borča (Belí), Ebigeil, Ebony, Exy, Giulian, Hubert, Iran, Mendy, Maja, Nero, Niké, Nelly, Orsana, Reisha, Riko, Ryan, Sára, Scotty. Zlatý hřeb programu byl příjezd Kerda, který byl pro všechny tajným překvapením. Příběh Kerda většina účastníků znala a také většina příspívala na Kerdíka, když byl na převýchově v azylu Voříškov. Přispívali i další pejskaři, kteří Kerdíkovi fandili a přáli mu nový domov. Touto cestou děkuji všem za pomoc. Příběh Kerda nebyl jednoduchý, ale snažila jsem se pro něj udělat maximum za pomoci přátel a kamarádů, i když někteří "kritici" si myslí pravý opak. Kerd dostal šanci na nový domov, kde funguje se svou novou majitelkou výborně. Dále se zúčastnili angličtí špringři Antonio Juiseppe Gabrettina, Godin z Lipových dolin  a Rambo della Giulliana. Za německé křepeláky Větrňáky se zúčastnila Chira, dále přijeli kamarádi bernský salašnický pes - Portos (kterému v tuto chvíli hlavně přejeme hodně zdravíčka - vzhledem k věku), jack rusell teriérka - Lentilka od Andulky a parson rusell teriérka Candy. Mělo přijet ještě o šest pejsků víc, ale nemohli přijet, omluvili se. Bylo mi to líto, ale snad příští rok přijedou!

První den dopoledne proběhlo představení psů a vyhodnocení exteriéru, který posoudil Antonín Kadlec. Psi i feny byli ve dvou třídách, mladší a starší. Nejhezčí starší jedinec pes - Ebony z Větrné paseky, nejhezčí mladší jedinec - Riko z Větrné paseky, nejhezčí starší fena Ebigeil z Větrné paseky a nejhezčí mladší fena a zároveň nejkrásnější jedinec výstavy  - Niké z Větrné paseky. Niké byla ve vynikající kondici a krásně se předváděla. Jak se skáče a běhá agility nám ukázala Kamila s Ebigeil a s Antoniem. Všichni si pak mohli zkusit také skákat a prolézt tunýlkem. Čekal nás oběd a po obědě šestiboj pro všechny hafany. Šestiboj se skládal z těchto disciplín: exteriér (bodovalo se za V1, V2 atd.), odvaha na lanovce, odvaha na divočáka, aport na výběr, plavání a aport, průlez tunýlkem. Zapisovatel na příslušném stanovišti dostal bodovací tabulku, kde byl přesný popis práce a chování psa na určitý počet bodů. Nejvíc bodů bylo pět, nejméně nula. Že se u toho užilo plno psiny, je snad každému jasnélaugh. Vše probíhalo v lese, stanoviště byla blízko sebe a každý postupně plnil disciplíny. Vše hotovo a jeli jsme na večeři. Čekal nás báječný raut, to bylo s prominutím "žrádlo"yesyesyes! A protože někteří odjížděli již první den, vyhodnocení šestiboje bylo na místě. Nejlépe byl na tom Giulian z Větrné paseky, o druhé a třetí místo se dělila Borča a křepelačka Chira, a to nebylo jen tak! Rozstřel byl přinášení kuny. Borča byla lepší a tak zaslouženě byla druhá, třetí tedy Chira. 4. místo - Hubert, 5. místo - Godin z Lipových dolin, 6. a 7. místo Kerd a Ebony, 8.místo Lentilka, 9. místo Niké, 10. a 11. místo Antonio a Exy, 12. místo Mendy, 13.,14., a 15. místo Maja, Ebigeil a Scotty, 16. a 17. místo Iran a Nero, 18. místo Ryan, 19. místo Riko, 20. místo Reisha, 21. místo Sára, 22. místo Nelly, 23. místo Orsana a 24. místo parsonka Candy. Dva pejsci nebojovali. Všichni dostali balíček dobrot a pamětní listy. Vyplnili jsme všichni také tajně hlasovací papírky o nejsympatičtější dvojku srazu - suveréně jí vyhrála dvojka Kerd a Jitka. Co bylo ale největším překvapením pro mě, dostala jsem od všech dáreček, za který ještě jednou všem moc a moc děkujiheart! Jenom pevně věřím, že se Vám všem sraz líbil a že opět přijedete příští rok znovu!

Druhý den jsme začali disciplínou "borec na konec". Šlo o přinášení těžkého zajíce. Borec na konec byl Hubert z Větrné paseky. Po této disciplíny jsme šli na pohodovou procházku k rybníku Čerňáku, kde hafani aportovali "kachní dummy". Živé kachny tam byly také a připlouvaly blízko, myslely si, že dostanou rohlíky. Někteří psí nadšenci za nimi plavali daleko. Sraz končil úžasným obědem. Omlouvám se, že nejsou žádné fotky z práce na divočákovi, ale práce tam bylo dost a začalo pršet a setmělo se. Díky všem za pomoc, díky Nadě Markové za skvělé sladké dobroty, personálu restaurace za zázemí a perfektní stravu, manželům Meduňovým za krásné fotky a možnost disciplíny "odvaha na lanovce", Vláďovi Havlovi za disciplínu odvaha na divočáka, Kamile Didi za ukázku agility a možnost vyzkoušet disciplínu průlez tunýlkem, Kátě Kolářové také za krásné fotky, všem za dárečky pro pejsky, všem, kteří jste přijeli a udělali jste báječnou atmosféruyes a za rok zase nashledanou!

Foto z druhého dne, první den nás bylo ještě víc...o devět lidí a pět psů... Rodina - děti Diany z Větrné paseky - Ira, Maja, Mendy, děti Mendy Sára a Scotty a jejich dědeček Exy (zároveň tatínek Irana, Maji a Mendy) Borča se svými dětmi zleva - Kerd, Niké, Hubert, samotná BOrča, Giulian a Nero. Dva potomci po Bauníkovi - Winterwater Creek´s Daredevilovi - Reisha z Větrné paseky a Godin z Lipových dolin. Scotty hoooop! Niké hoooop! Godin jede v záchranářské lanovce. Personál restraurace U Kateřiny, který se o nás suprově staral!!! Ebony přináší zajíce. Soutěž Borec na konec - Exy nese zajíce. Borec na konec - přinášení těžkého zajíce - vítěz Hubert. Godin přináší velmi pěkně těžkého zajíce. Soutěž Borec na konec - Giulian přináší těžkého zajíce. Chira, dáš mi tu kunu, nebo ne! Belinko!!! Ty jsi vysokoooo! Rozstřel v přinášení kuny - Borča vybojovala druhé místo v pořadí v šestiboji. To je šikulka!!! Reishinko, opatrně, nebooooj se!!! Kerdík s paničkou ukázali, jak si rozumí. Poslušnost jim šla výborně! Tak tohle je desetiletá Belinka a skoro osmiletý Giulian. Kerdík prošel tunýlkem. Ryan je velmi krásný pes. Maja z Větrné paseky Kerd z Větrné paseky. Fešák Kerdík. Máma Mendy s dcerou Sárou řádily jako divé! Sraz CHS 2017 - šestý ročník. Nejkrásnější pes srazu - Ebony z Větrné paseky Ryan z Větrné paseky - mladší pes - výborný 2 Sárinka se svou rodinou Rambo della Giuliana, coby ve třída starších psů získal známku výborný. Nejhezčí mladší pes - RIKO z Větrné paseky. Marcela a fešák Godin z Lipových dolin Záchranářský týmn - Romana a Iran z Větrné paseky. Pepča s Orsankou z Větrné paseky. Desetiletá Belinka. Antonio Jiussepe Gabrettina a Ebigeil z Větrné paseky Kerd v tunýlku. Předvádějí se mladší feny - Niké, Orsana, Reisha a Mendy Zvláštní sestřih měla Nellynka a že jí chutná bylo na ní taky vidět! Kája a Mendy jsou na každém srazu spolu, Mendy miluje děti a Kája pejsky. U "Čerňáku" ve Velkém Šenově. Procházka lesem od rybníka. Chira z Větrné paseky a Lentilka od Andulky. Ebony, Scotty a Exy pozorují dění na srazu. Nejrásnější fena srazu Niké a nejkrásnější pes srazu Ebony. Kamila nám přivezla tunýlek a překážky. Chira podlez! Tak pozóóór, teď už body do soutěže! Každý si mohl zkusit, co chtěl a že byl o agility zájem, je vidět! Sraz CHS 2017 - šestý ročník. Odpočinek... Reisha nosila dummy kachnu. Hubíne, to je moje kachna!!! Kterou kachnu má teda přinést? Maja Záchranářský pejsek Portosek, věrný kamarád Irana, byl s námi, ale měl velmi vážné zdravotní potíže. Já Nellynku nedám! Co to zase na mě zkoušíte? Pohoda při výstavě a předvádění psů. Příjemné prostředí v areálu v blízkosti restaurace U Kateřiny bylo opravdu fajn.
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)