Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Nabízíme štěňátko jezevčíka dlouh. trpasličího/králičího - pejska ihned k odběru!!!
Do karty psů doplněn angl. špringršpaněl YORDAN z Větrné paseky - chovný pes v rodině
Máme špringří štěňátka! Štěňátka jsou všechna zadaná!

CHS sraz ve dnech 25.-26.7.2020

Letošní sraz byl s velkým otazníkem, jestli se vůbec bude konat...nakonec pandemie ustoupila a sraz mohl být.

Ve dnech 25.-26.7. se konal v pořadí již devátý sraz opět ve Velkém Šenově v areálu restaurace U Kateřiny, která se jako vždy se svým personálem o nás perfektně starala po celou dobu srazu. Začátek byl jako vždy, každý se představil se svým psem a mohla začít výstava. Ale nejdříve zaznělo halali z lesního rohu a pak také při vyhodnocení výstavy a při dalších soutěžích. Syn rozhodčího pana MVDr. Noska byl úžasný trubač a atmosféru srazu troubení naprosto zdokonalilo. Protože přijelo hodně mladých jedinců, čtvrt hodinka musela stačit na přípravu výstavy pro začátečníky. Teprve poté mohlo začít posouzení psů rozhodčím. Pozvání přijal MVDr. Josef Nosek a všechny psy pečlivě posoudil. Každý věděl, na čem se svým psem je. Jaké má přednosti a vady v exteriéru i jaké má povahové rysy a co je třeba vylepšit při předvádění. Po výstavě si pro nás připravila vystoupení Jitka s Kerdem, Naďa s Nerem a Jarča s pointrou Whiskey. Předvedli perfektní poslušnost společným výstoupení všech psů najednou. Cviky jako osma, okolo, sud, přivolání psů každého zvlášťležících vedle sebe, atd. není výcvikově úplně lehké. Potlesk byl pro ně určitě povzbuzení do další práce se psy.

Přišla na řadu soutěž "Dítě a pes". Bylo úžasné pozorovat, jak děti práce se psem baví a snaží se co nejlépe ukázat, co se s pejskem spolu naučily.Pořadí nebylo, všechny děti byly první!

A před obědem na všechny čekaly poradny. Poradnu pro úpravu srsti vedla Olga Kejdanová, poradnu veterinární MVDr. Josef Nosek, poradnu pro problémové chování psů Jitka Rabajdová, poradnu pro lovecký výcvik já a Naďa Marková si vzala stanoviště pro relaxační odpočinek pro psy, no spíše si museli zaměstnat čichové buňky a hlavičku a hledat ve speciálním koberečku nějakou tu dobrotu. Zbyla i chvíle na ukázku výcviku agility, kterou předvedli opět psi Kerd, Whiskey a začátečník Nero. Ostatní si mohli zkusit se psem proběhnutí tunýlku a skok přes překážky. Pak už přišel čas se najíst a odpočinout.

Po obědě jsme vyrazili do revíru, kde proběhla ukázka výcviku psa v přinášení kachny z vody, vlečka se srsnatou zvěří, dohledávka bažanta atd. Opět zase nějaké ty rady co a jak dělat, nebo spíše i nedělatwink. Zatímco probíhal lovecký výcvik, naši záchranáři Petr a Romana připravili pro psy opět závěsnou lanovku. Přednost měli ti psi, kteří ještě nikdy na ní nebyli. Většina psů bez problémů "jízdu" na lanovce ve výšce zvládla dobře. I dokonce tříměsíční Yordan zvládl jízdu úplně v pohodě. Pak Iran a Vigo předvedli vyhledání schovaných dětí v lese. Veselým štěkotem děti v rychlém čase našli. Děti byly nadšeny. Bylo na čase vrátit se z lesa na základní stanoviště, připravit vyhodnocení hlavního dne a hlavně byla pro nás připravena večeře ve formě rautu. Během odpoledne dorazila za námi do lesa rodina s fenkou Sárou, uvítali jsme ji mezi námi. Každý přivezl pro pejsky nějaké dobroty a tak v závěru dne každý pes dostal balíček plný dobrot, upomínkové předměty (samolepky špringra, zápisový bloček) a pamětní list. Üžasný dáreček jsme dostali od Káťi Kolářové v podobě ručně vyrobeného přetahovadla, tato hračka každého psa zaujala. Jen dvě rodiny s pejskem (Xanny a Xavi) odjeli v sobotu a tak jsme se s nimi rozloučili.

Druhý den ráno začal opět skvělou snídaní, přijeli dva pejsci (Orsana a Wendy) a jeli jsme na první výletní zastavení - překvapení dne - zastavení na kozí farmě v obci Malá Víska v blízkosti Doní Poustevny a zároveň v blízkosti hranic s Německem. Byla pro nás připravena ochutnávka nejlepších dobrot - sýrů a mléka. Kdo chtěl, mohl si nakoupit dobroty i domů. Tato farma má v minulých letech i vysoká ocenění za své přírodní produkty. Můžete se podívat na jejich web -www.kozi-farma-viska.cz.  A pak neuškodil malý výšlap na vrch Poustevník - Špičák, kde nás čekal nádherný daleký pohled jak na stranu českou, tak německou. Vlahý deštík v nedělní výletní den nás příjemně osvěžil v celkově teplém víkendu. Byl čas na oběd a také rozloučení. Díky všem, že jste přijeli, díky Nadě, Jitce, Jarče za pomoc s přípravou srazu - vystoupení se psy, organizace výletu, výroba upomínkových předmětů, možnost si zkusit agiliťácký tunýlek a překážky, díky Kátě za super hračky pro psy, díky panu MVDr. Noskovi za posouzení pejsků a jeho synovi za troubení, díky personálu restaurace ze skvělé zázemí, díky manželům Meduňovým za možnost si vyzkoušet závěsnou záchranářskou lanovku pro psy a za ukázku výcviku záchranářských psů, díky Natty za předvedení Kary a pomoc s rozdělením dárečků pro pejsky, díky všem za dobroty pro pejsky a samozřejmě Daně Hájkové za krásné pamětní listy. Taky jsme mysleli na Kamilu Didi, která nám tu chyběla, čeká rodinu a tak držíme palce, ať vše dobře dopadne. Vláďa Havel a jeho vycpané prase "Štěpína" opět všem chyběla, doufáme, že zdravotní problémy Vláďovi pominou a že se příště uvidíme.

Díky za krásné fotky Petrovi Meduňovi, Lubošovi, manželům Krejčovým a Natty. Díky všem, že jste přijeli a doufám, že Vám sraz něco dal a za rok zase nashledanou!

Srazu se zúčastnili tito špringří Větrňáci - Exy, Giulian, Gloria, Hubert, Iran, Kara, Kerd, Nero, Niké, Nelly, Orsana, Scotty, Sára, Uriana, Vanda, Vigo, Wendy, Werra, Xanny, Xanta, Xia, Xarro, Xantos, Xavi a Yordan. Další špringři Ingo od Stroupinského potoka, Godin z Lipových dolin, Flicka-Fancy Rockdale a další pejskové kamarádi -  jezevčice Ajša, pointra Whiskey z Mešínské hájovny, golden retriever Gardon Poklad Doubravky a kokra Bonie Blatov Junior (tu jsem zrovna hlídala, tak byla s námicheeky) a dvě paterdale teriérky pana rozhodčího.

Nejkrásnější pes srazu - Giulian

nejkrásnější fena srazu - Werra (Beli)

nejkrásnější štěně srazu Yordan - určil MVDr. Josef Nosek (bylo jen jedno štěně na srazucheeky)

nejlepší pes lovečák - Hubert (určeno podle vedoucích ukázek výcviku)

nejsympatičtější dvojka srazu - Karolínka a Nero (určili účastníci sami) - Karolínka nám předvedla, jak ji Nero poslouchá a umí s ním prvky dogdancingu.

 

Vydržte, fotky máme, dodáme brzy!

 

Fotografie účastníků srazu 2020. A ta velká řada vyfocená postupně a zblízka - první část druhá část... a třetí část. Zleva Nelly, Uriana (Meggie),Ingo, Werra-Beli, Yordánek, Giulian, Xarro, Xanta (Endží), Gloria a Xanny. Godin z Lipových dolin se svými potomky zleva Xavi (Decker), Xanny, Godin, Xia, Xanta (Endží) a Xarro. Mamina štěňat Kara byla na sraze taky, ale nějak se nestihla s potomky vyfotit, díky Natty za předvádění Kary. Mladý trubač nás provázel po celý první den Xanny je silná fena. Je v myslivecké rodině. Vanda je kamarádka a společnice. Iran a Vigo jsou vedeni jako záchranářští psi. Na výstavu jsme měli opravdu velký prostor. Nero Iran pod probnohledem rozhodčího pana Noska. A hezky se předvést se učí zleva Scotty a Xavi (Decker). Gloria - jeho sestra - snaží se také o postoj. A posouzení i ostatních plemen , kokřice Bonie, pointry Whiskey, jezevčice Ajši a paterdal teriérky. Yordiku, jsi můj milovaný pejsek! Giulian nejkrásnější pes a zároveň nejkrásnější jedinec srazu 2020. Posuzování Kerda Godin z Lipových dolin. Pan rozhodčí se svou mladou paderdale teriérkou. Soutěž dítě a pes - Xantos (Oggy) dává packu na koleno. Soutěž dítě a pes - Scotty přináší mladičkému vůdci aport dummy. Soutěž dítě a pes - Xavi (Decker) dostává povel lehni. Čtvrt hodinky ukázka co a jak na výstavě. Flica Fancy Rockdale a Xia. Oběd v restauraci Kateřina. Malý Yordan jeden na lanovce. Jedem!!! Godin na lanovce. Nejmladší účastník srazu - Víteček s babičkou. Zastavení u vody, kde byla provedena ukázka výcviku loveckých psů. Nejkrásnější jedinci Giulian a Werra. Závěr sobotního dne - vyhodnocení soutěže dítě a pes a zároveň nej dvojka srazu - Karolínka a Nero. Rozdávání dárečků a upomínových předmětů. Poděkování panu Noskovi za posuzování a jeho synovi za troubení. V odpoledních hodinách dorazila Sára se svou rodinou. Rozdávání dárečků, závěr sobotního dne. V pozadí tunýlek a skokové překážky. CHS sraz ve dnech 25.-26.7.2020 CHS sraz ve dnech 25.-26.7.2020 Ochutnávka kozích dobrot druhý den - první zastávka výletu. Druhý den se přijela podívat se svým majitelem Wendy. Foto otce Nera s dcerami Wendy a Werrou.
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)