Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Když všechno dobře dopadne, štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých budeme očekávat ve druhé polovině května !!!
Když všechno dobře dopadne, budeme očekávat štěňátka angl. špringršpanělů na konci dubna!!!

CHS sraz ve dnech 20.-21.7.2019

Opět po roce proběhl ve dnech 20.-21.7.2019 v pořadí již osmý sraz našich odchovanců. První den jsme se trošku zapotili na sluníčku při předvádění pejsků, proběhla příprava začátečníků na malou výstavu a mohli jsme zahájit posouzení psů. Pozvání přijal rozhodčí pan MVDr. Josef Nosek, který posoudil psy a všem důkladně řekl, jak má svého psa předvést co nejlépe, na co rozhodčí v kruhu nejvíce nahlíží a nakonec přidal podrobný popis a ocenění každého psa. Opět tradičně probíhala soutěž - nejkrásnější štěně, nejkrásnější fena a pes, nejkrásnější jedinec srazu. Poté následovala veterinární poradna, kdy jsme chrlili na pana Noska různé dotazy, nejvíce ohledně uší, očí, ale také ohledně nejvhodnějšího krmení. Před obědem ještě proběhla ukázka správné úpravy psa na výstavu. Po obědě jsme se s panem Noskem rozloučili a poděkovali mu za velmi užitečné rady, které podával s úžasným humorem a velmi milým přístupem ke psům a k jejich páníčkům. Oběd i celé zázemí probíhal v restauraci Na Kateřině ve Velkém Šenově, kde se o nás jako vždy starali bez chybičky. Po obědě jsme odjeli do lesa, kde "lovečáci" předváděli ukázky práce hlavně v přinášení zvěře. Na srazu bylo spoustu nových lidiček, kteří obdivovali práci psů. Štěňata si mohla zkusit malou stopu-vlečku srnčí deky a pořádně si ji očichat. Vodění mezi stromy na řemeni si mohli také zkusit všichni, ale také hlavně vědět, jak se to dá dobře nacvičit. V lese bylo přijemně, ale přesto bylo horko a tak osvěžení před večeří v rybníku Čerňáku přišlo vhod. Opět zkušení psi předvedli přinášení z vody. Večer již nás čekal raut v podobě grilovaného masa, zeleniny, obložené mísy a jiné dobroty, prostě jsme si mohli vybrat, na co máme zrovna chuť. Závěr prvního dne bylo zároveň i rozloučení s většinou účastníků a tak rovnou všichni dostali balíčky plné dobrůtek, pamětní list, krásný hrníček, propisku a taky proběhlo vyhlášení soutěží.

Druhý den už nás bylo o trochu méně a plánovaný výlet na nejsevernější bod naší republiky mohl začít. Samozřejmě nejdříve vydatná snídaněsmiley. Všichni se rozplývali nad malebností krajiny, kterou jsme procházeli, nad protékajícím potůčkem podél pěšinky i nad probíhající vysokou zvěří v naší blízkosti. Před obědem byla i chvíle na zastavení u zámeckého rybníka v Lipové u Šluknova, kde se všichni psi mohli osvěžit. Oběd byl velmi chutný jako vždy. Rozloučili jsme se asi v 15.00 hodin. Děkuji moc za úžasné hrníčky Jitce Rabajdové, za krásné povídání a posouzení psů MVDr. Josefu Noskovi, paní Daně Hájkové za úžasné pamětní listy, Olině Kejdanové za ukázku úpravy psů, Nadě Markové za tip na krásný výlet, Lubošovi za krásné fotky a všem za dobrůtky pro všechny pejsky. Tentokrát mezi nás nemohli přijet Romana a Petr Meduňovi se záchranářskými psy, Vláďa Havel s prasetem Štěpínou a ani Kamila Didi s Ebigeil a s Tonym, kteří nám umožnili zkusit agility sport. Na všechny jsme moc mysleli a doufáme, že se příště uvidíme. Někteří z Vás, kteří chtěli přijet nakonec se museli omluvit pro zdravotní problémy nebo rodinné, tak snad příště jim to určitě vyjde!!! Největší odměnou pro mě je, když mi účastníci říkají, že jim ten sraz hodně dal....a tak za rok zase nashledanou!

Srazu se účastnili tito Větrňáči: Exy, Ebony, Giulian, Hubert, Kerd, Mendy, Nero, Niké, Nelly, Scotty, Ulrika, Uriáš, Werra, Xavi, Xanny, Xilke a další špringři a zároveň otcové našich štěňat Ingo od Stroupinského potoka a Godin z Lipových dolin. Také přijel zlatý retvier Gardon.

Nejkrásnější štěně srazu Werra, nejkrásnější fena srazu Reisha, nejkrásnější pes srazu Nero - určil všechny pan Nosek.

Nejšikovnější štěně srazu určili účastníci sami a dvě štěňata měla stejný počet hlasů - Xavi (Decker) a Xilke (Gerda). Nejlepší práci loveckého psa předvedl Hubert.

Nejsympatičtejší dvojka byla určena účastníky Petruška Plucarová a Ulrika (Neruška).

Foto všech účastníků prvního dne. Werra - nejkrásnější štěně Xilke (Gerdu) předváděla Naty a moc jí za to děkuji. Areál restaurace - diváci pozorují dění výstavy. Rodinné foto - otec Godin z Lipových dolin se svými potomky - Xilke, Xavi a Xanny Rodinné foto - zleva Nelly, pak otec Ingo od Stroupinského potoka, Niké a Nero Otec a syn - Ingo od Stroupinského potoka a Nero z Větrné paseky Děda Ingo od Stroupinského potoka, vnučka Werra, otec a matka Werry - Nero a Mendy Xanny a její mladý vůdce Sourozenci Ulrika a Uriáš z Větrné paseky To je moje štěňátko! Posezení pod stromy Exy a Ebony s Rosťou Kejdanou Xavi - Decker Hubert a Niké s Káťou Kolářovou Uriáš s Petrou Volkovou Gardon s Jitkou Rabajdovou Kerd Reisha Výstava Nástup starších psů - Exy, Ebony, Huber, Giulian, Ingo a Kerd Nejkrásnější pes výstavy - Nero z Větrné paseky s Naďou Markovou MVDr. Nosek vysvětluje, jak správně předvádět štěně a jak mu vysvětlit, že vůdce je panička a ne ono. Petruška se učí postoj s Ulrikou - Neruškou. Nejkrásnější fena výstavy - Reisha Nejmladší účastník - Víteček Areál restaurace - naše zázemí srazu omladina Práce v lese - Scotty nese pernatou. Práce v lese - Godin nese srstnatou Tak můžem? Víteček, Káťa a Hubert jdou nahánět! Práce u vody - Scotty nese atrapu kachny. Xavi Xanny Výlet Výlet na nejsevernější bod České republiky Celá cesta na sever je i zároveň naučná stezka plná cedulek s žijícím ptáčkami po cestě. Malebná příroda Giuliánek Hurá dobili jsme sever Čech! Důkaz Milujeme psy!!! Giulian říká - co ty ženské blbnou? Účastníci výletu druhého dne srazu. Cedá stezka vede přesně podél státní hranice. A jdeme již zpět k autům - náš fotograf Luboš s Godinkem z Lipových dolin Poslední zastávka před obědem - zámecký rybník v Lipové Tichá nádhera... Ingo s Godinem. Koupáničko Kolem rybníka vede také naučná stezka. Hu! Vodník! Chráněná nejstarší památka v Čechách - zámek Lipová Tak jdem na ten oběd? Kerd a Gardon nosí míčky. Nashledanou zase za rok! Hrneček na památku. Děkujeme Jitce za hrnečky.
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)