Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Když všechno dobře dopadne, štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých budeme očekávat ve druhé polovině května !!!
Když všechno dobře dopadne, budeme očekávat štěňátka angl. špringršpanělů na konci dubna!!!

Sraz Větrňáků 2021

Ve dnech 24.-25.7.2021 se uskutečnil sraz "Větrňáků" jako každý rok. Opět nás hostila restaurace U Kateřiny ve Velkém Šenově, kde jsme měli zázemí s velkým prostorem a možnost osvěžení psů v potůčku. První den jako vždy proběhlo představení pejsků, posouzení pejsků - malá výstava, která proběhla jednak jako soutěž o nejkrásnější jedince a také soutěž o nejkrásnější sestavenou rodinku,  rady pro začátečníky (vedení psa na výstavě - učil Rosťa Kejdana,  úprava srsti učila Olga Kejdanová atd.) soutěž dovedností dětí s pejskem, kterou posoudila Mirka Kosová, možnost si zkusit agility - průlez tunýlkem, či přeskočit překážku, kterou připravila Jitka Rabajdová a Jarka Procházková. Ovladatelnost psa nám prokázala "cesta plná piškotů" cestou k páníčkovi! Že to bylo k smíchu k popukání se dalo u tak žravých psů, jako je špringr, předpokládat! Ale našli se i tací pejskové, kteří nevaháli ke svému vůdci běžet bez sežraní jedinného piškotu!cheekyTuto skvělou zábavu nám připravila Káťa Kolářová. Úžasná byla ukázka fenky Uriany (Megie), vedenou Broňou Váňovou, jak se dělá nosework.

Po skvělém obědě jsme na louce a vlese měli možnost sledovat práci loveckých psů v přinášení srsnaté a pernaté zvěře. Osvěžení v rybníku Čerňáku a ukázka přinášení pernaté z vody je většinou velkou atrakcí pro všechny. A co bylo super, po delší pauze přijel Vláďa Havel s prasetem Štěpínou! heart Kdo chtěla mohl si zkusit stopu divočáka, kde na konci čekala visící atrapa prasete - Štěpína! Radost byla, že většina psů prokázala hlasitost a nebojácnost, ale našli se i tací, kteří nedůvěřivě očichávali Štěpínu a znechuceně se odvrátili laugh. Nechyběla ani ukázka záchranářského psa Viga Romany Meduňové, který vyhledával "ztracené děti". Přijemně unavení jsme se vrátili na stanovistě, kde na nás čekal raut. Konec dne se uzavřel rozdáváním dárečků pro pejsky, pamětními listy a vyhodnocení soutěží.

Druhý den proběhl malý výlet v obci Lipová. Navštívili jsme nejstarší zámek v Čechách, který je bohužel v nedobrém stavu a je v rekonstrukci. Odborný výklad o zámku a jeho historii nám přednesla Kamila Marie Svobodová. U zámku nás čekalo milé překvapení v podobě sladké svačinky a kafíčka, nebo ledový džus. To nám připravila Naďa Marková. Přilehlý park však poskytuje příjemné zázemí s překrásnými i s některými vzácnými stromy. Dokonce jsme mohli s dětmi bloudit v přírodním bludišti ze stromů. To bylo velmi zajímavé! Tento den bylo velké horko a tak někdo zvládl naučnou stezku kolem Zámeckého rybníka a někdo už jen tak relaxoval ve stínu překrásných parkových stromů. Návrat na stanovistě a společný oběd už na nás čekal. Rychle to uteklo...rozloučení a zároveň těšení se na příští sraz přinesl velké emoce. Nová přátelství, nové zážitky s pejsky jsou vzpruhou pro další pracovní nasazení po návratu domů.

Děkuji všem účast, za pomoc při ukázkách práce s pejsky, za pohoštění u zámku či za milou zábavu a za super dárečky pro pejsky. Díky za nádherné fotky panu Cimburkovi, Lubošovi a Petrovi Meduňovi! Také mi poslal hodně fotek malý velký Tomáš Kejdana! Bez Vaší pomoci by to nešlo, ještě jednou díky !!! Za rok zase nashledanou!

Soutěže: nejkrásnější pes výstavy: NERO z Větrné paseky,

nejkrásnější fena výstavy: Niké z Větrné paseky,

nejlepší aportér: Enzo Black Pearl Veil,

soutěž dítě a pes: NERO a Karolínka Marková,

nejzajímavější ukázka: URIANA z Větrné paseky - nosework,

nejkrásnější a největší sestavená rodinka: matka a otec: Werra a Nero, babička Mendy, bratr Werron, děti a zároveň vnoučata Zayne, Zuri a Zoren.

Zúčastnění psi Větrňáci: Giulian, Hubert, Kerd, Mendy, Niké, Nero, Orsana, Orika, Sára, Scotty, Ulrika, Uriana, Vigo, Viki, Werra, Werron, Xuri, Xia, Xanny, Yordan, Yordana, Zari, Zayne, Zoren.

Další psí kamarádi špringři: Godin z Lipových dolin, Skuti - Password To Your Heart Three Ponds Walley, Dag Cizera (přijel v neděli s Vikim z Větrné paseky) Větrňačka německá křepelačka: Chira z Větrné paseky a její kámoška jack russel teriérka Lentilka od Andulky, pointra Whiskey a jezevčice Ája, parson jack russel teriérka Candy (od kámošky Sáry) křížená kráska, která byla podobná nejvíce belgickému ovčákovi, která přijela s Orikou.

 

 

Kompletní foto účastníků srazu CHS z Větrné paseky 2021. Tak, můžeme začít přátelé! Focení rodinek - rodiče Hubert a Mendy, syn Vigo. Zleva doprava. Rodina - vlevo otec Giulian, matka Mendy, syn Yordan a dcera Yordana. Rodina - vlevo Scotty, matka Mendy, další syn Vigo a dcera Sára. Děti Zayne, Zari a Zoren, sourozenci Werron a Werra (zároveň matka dětí), rodiče Werry a Werrona - Nero a Mendy.
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)