Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Všechna jezevčičí štěňátka jsou v tuto chvíli ve svých nových domovech! Pokud se zadaří, příští štěňátka jezevčíků dlouhosrstých trpasličích/králičích plánujeme na únor 2025!
Změna plánu - štěňátka anglických špringršpanělů plánujeme na leden 2025!
Nabídka k zadání štěňátek border teriérů - pejska a fenečky, nar. 13.9.2024 ze spojení: Olympia Ostrý lovec x Charlie z Martinčina chovu, více info na telefonním čísle: 776312032

novinky / news

Strana:

Nové foto špringršpanělek Ornelly, Vesny, Vandy, Wendy a Ulaiky

09.09.2023
Ornellky se svou kamarádkou Candy

Dostali jsme pozdravy a fotky od majitelů Ornelly, Vesny (Natty), Vandy, Wendy (Sofie) a Ulaiky! Všem se daří dobře, moc děkujeme všem za zprávy a fotky!

Yordan PZ,Yordana na výstavě, Barča poprvé na výstavě, Abigail na návštěvě a další

07.08.2023
Nástup na PZ - Yordan a Werron

YORDAN z Větrné paseky - složil 29.4. PZ v I. ceně a stal se vítězem zkoušek při OMS Praha západ,

                                           dále složil VP v I. ceně v Chotěboři

WERRON z Větrné paseky - PZ III. cena 29.4. spolubojovník s Yordanem při OMS Praha západ. 

YORDANA z Větrné paseky - výstava Polsko Krosno, 6.5, ve třídě pracovní V1, CAC, BOS

XANTA z Větrné paseky - Pohár Františka Siladiho 9.7. (BZ) I. cena 116 b., r. CACT, její spolubydlící I.cena 118 b. CACT ELischka vom Hofische Holz  Všem vůdcům moc gratulujeme!

BRAND NEW DAY TAMAAM (Barča) - (naše nejmladší) Krajská výstava Benátky nad Jizerou, třída dorostu velmi nadějná 1, rozhodčí Radka Cepková

ABIGAIL z Větrné paseky byla u nás na ostříhání a ukázat se

BOLT z Větrné paseky - byli jsme u něj na návštěvě

Máme nové foto Zoreen, Wendy, Ady a Artuše

 

Smutná zpráva, není mezi námi MAJA z Větrné paseky, odešla do psího nebe 9.6.23 je nám to moc líto....cítíme s majitelem....aby toho nebylo málo tak před rokem 28.6. tragicky zahynul XARRO z Větrné paseky

 

Nové fotky Alvina, Artuše a našich Béček

18.04.2023
Vlevo záchranář Vigo a jeho mladší parťák Artuš

Postupně dostáváme zprávy od našich odchovanců a máme jejich nové fotky. Mají se dobře, což je nejdůležitější. Alvin coby lovecký pes, Artuš se učí být záchranářem, Bella policejním čuchacím psem, Bonny je skvělou společnicí, Basky je lovečák na plný úvazek, Bolt, Barnie a Bard jsou také vedeni lovecky. Fotky do této aktualizace postupně doplníme....

Pracovní pohár KCHLS - Zayne a Xanta bodovali, nové foto Viga, Artuše, Ornelly,Oriky, Adynky, Arlety a Ariety.

19.02.2023
Zayne - v loňském roce absolvoval -  ZV+LZ+KBZ+ BZ+2xBZH+ZVVZ

V soutěži o pracovní pohár KCHLS v sekci anglického špringra bodoval náš ZAYNE z Větrné paseky celkově na třetím místě v kategorii pes ( 7x zkouška, celkem 1326 bodů) a ve fenách na druhém místě XANTA z Větrné paseky (Endži) celkem 3572 bodů se sedmi zkouškami, včetně MMŠ. Gratuluji majitelům a moc děkuji za úžasnou práci, kterou s Větrňáky odvedli. Přeji ještě mnoho dalších úspěchů!

Zari z Větrné paseky - chovný pes, nový dáreček do smečky fenka Barča

04.02.2023
ZARI z Větrné paseky - chovný pes, DKK A/A, FUCO negativní, DOV 1/2023 negativní, 2x VT, KV, MVP - výborný, ZV - I. cena

Představujeme Vám našeho ZARIHO, říkáme mu Medvěd. Má svou kartu a na konci loňského roku byl uznán chovným psem. Medvídek je hrozně milý, mazlivý a hodný pes. 

Krásný dáreček v podobně černobílé fenky z Polska jsem dostala k narozeninám, které mě teprve čekají v létě. Opravdu krásné překvapení, které jsem vůbec nečekala, mi odělalo obrovskou radost. BRAND NEW DAY TAMAAM si mě hned získala. Je úžasná, chytrá, nebojácná, temperament by mohla rozdávat a také je opravdu krásná. Je to prostě naše BARČA. Má svou stránku. Její otec je nádherný pes z Finska, kterého vlastní CHS Tamaam a z matčiny strany jsou oba rodiče ze špičkové anglické linie. 

Krásné a pohodové svátky, štěstí v novém roce

24.12.2022
Krásné a pohodové svátky přejí Větrňáci, Ostří lovci a Hříbečci.

Přejeme všem krásné a pohodové svátky, klid v duši a mír. Do nového roku přejeme hlavně zdraví, lásku a klidnou mysl. Buďte co nejvíce se svou rodinou a se svými opravdovými přáteli a také buďte co nejvíce se svými čtyřnohými kamarády, kteří umí naladit dobrou náladu a úsměv na tváři. Vaši Větrňáči, Ostří lovci a Hříbečci. Děkujeme za Vaše krásná přáníčka a některá z nich přikládáme.

Xanta MMŠ, Yordan chovný pes, Zayne, Werron zkoušky, Zari DKK ,zkoušky a myslivecký den, návštěva Zairy, foto Zuru Vigo cvičení, Alvin foto.

27.09.2022
Xanta - MMŠ I. cena CACT, res. CACIT - druhá v pořadí, vůdce Miroslav Antálek

XANTA z Větrné paseky - absolvovala úspěšně Memoriál Mileny Štěrbové (MMŠ - nejvyšší možná zkouška pro lovecké slídiče) v I. ceně, CACT, res. CACIT ve dnech 3. - 4. 9. v Kroměříži a celkově jako druhá v pořadí.

Xanta se zařadila k dalším "Větrňákům", kteří složili MMŠ jako pátá v pořadí (1. JENNY se mnou, Megi - vůdce Jaroslav Reisinger, Ariana - vůdce Stefan Spaniel (Německo), EBONY - vůdce Mgr. Rostislav Kejdana) a taky k našim psům NK Edy Vezír a Kingly Kim Darrem Canis oba jsem vedla já. Jedinný náš "Větrňák", který bohužel nedokončil MMŠ pro zranění byl ORIN (Raša), kterého jsem vedla taky já. 

 

26.-27.8. absolvovala Memoriál Claudiusa Lukáča v I. ceně, CACT, nejlepší fena ve slídičích ve Velké Idě na Slovensku, tím získala i titul Šampionka práce Slovenska. Je to jedinečný úspěch a moc gratulujeme vůdci a majiteli Xantě (Endži) Mirkovi Antálkovi. Díky moc za práci s Xantou, víme, co to je, připravovat psa na tak těžké zkoušky...

YORDAN z Větrné paseky se stal chovným psem - ZV I. cena, 2x BZ I. cena, BZH I.cena, ZVVZ I. cena, Vítěz pracovního poháru KCHLS za ASS v roce 2021, výborný CAC, FUCO negativní, PRA Cord 1 negativní (Genomia Plzeň), DOV 9/22 je prosté, DKK A/A - gratulujeme Mirce Kosové

WERRON (Robinek) složil se svým vůdcem BZ - 30.7.

ZAYNE z Větrné paseky se svým vůdcem složil další zkoušky ZVVZ - 27.8. v I.ceně, 81 b., 17.9. LZ ve III. ceně, 256 b. a BZ ve II. ceně 60 b. , vše při OMS Tábor - gratulujeme majiteli a vůdci!

ZARI z Větrné paseky se mnou složil zkoušky vloh v I. ceně při OMS Jablonec n.N 3.9. a má výsledek DKK A/A, 11.6. byl se mnou na mysliveckém dnu, kde pózoval na pódiu a pomáhal mi s představováním loveckých plemen, s námi tam byl i NERO. Byl to krásný den. 

Na návštěvu přijela 23.8. s paničkou ZAIRA, ukázat se a poradit se o výstavách. Děkujeme se hezké dopoledne!

ZURU má nové foto, moc děkujeme za poslání majiteli!

VIGO z Větrné paseky byl pozván na cvičení atestovaných psovodů a psů (záchranářských). Nezklamal, byl moc šikovný, lítal vrtulníkem, jedil na člunu a pátral a pátral.

ALVIN z Větrné paseky se jeví jako velmi šikovný lovecký pes, na  fotce je se svým starším kámošem Gastonem (bratr našeho Giuliana), děkujeme majiteli za foto.

Hledáme vhodného majitele pro PEGASE z Větrné paseky!!!

04.09.2022
Pegas - pes nyní v útulku Nová Paka určen k adopci.

PEGAS z Větrné paseky měl velmi krásný domov se svou paničkou a psím kamarádem špringrem Benem. Bohužel panička utrpěla velmi těžký úraz a musela se sama znovu postavit na vlastní nohy, k tomu jí pomáhal pouze Ben. Nezvládla by dva psy. Pegas zatím čekal v útulku, až se panička zotaví a bude mít zase sílu mít je oba. V útulku se měl Pegas dobře, měl i volnost ve výběhu. Nastal čas se vrátit k paničce. Oba psi však na sebe začali ošklivě žárlit a nemohou už být spolu, majitelka PEGASE z těžkým srdcem hledá nového vhodného pána pro PEGASE, který by měl jenom jeho a mohl se mu plně věnovat. Pegas je zatím v útulku, kde je opravdu spokojen a jen čeká na vhodného majitele, který se mu bude věnovat a bude mít pouze jenom jeho. Pegas pochází z tohoto spojení, je krásný, velký a mohutný. Je dominantnější ke psům, proto potřebuje pevnější ruku a zkušeného člověka. Pokud o Pegase máte zájem, můžete zavolat nám, nebo se spojit z útulkem http://www.utuleknovapaka.cz/. Věříme, že se nový vhoný pániček pro Pegáska najde. 

 

Chovná fena Xanny, Nero zkoušky, Xanta je Český šampion práce!!! Nové foto Zoren, Werrona, Zuru ,Abigail a Ariety.

27.07.2022
Xanny - chovná fena

Xanny z Větrné paseky - se stala chovnou fenou, gratulujeme majitelce Zdeňce Jiřištové

NERO z Větrné paseky - absolvoval zkoušky z vodní práce v I. ceně, s počtem bodů 92, gratulujeme vůdkyni Nadě Markové

XANTA z Větrné paseky (Endžína) - dosáhla na titul Český šampion práce!!! Děkujeme za úžasnou práci Endžinky vůdci a majiteli panu Antálkovi.

Máme nové foto ZOREEN, WERRONA (Robinka), Zuru,Abigail a Ariety - moc děkujeme majitelům za foto a zprávy o pejskách!

Zkoušky a výstavy Nero, Yordanka, Xanny, Zayne, Zarek a Zari

31.05.2022
Foto z výstavy, kde získal Nero CAC.

NERO z Větrné paseky - získal titul ČESKÝ VETERÁN ŠAMPION a to z úspěchů z těchto výstav samozřejmě ve třídě veteránů:

Výborný 1, BOV -  2.4. MVP České Budějovice, rozhodčí Řehánek Petr

Výborný 1, Nejlepší veterán - 8.5. KV Mladá Boleslav, rozhodčí MVDr. Josef Nosek

Výborný 1, BOV - 21.5. MVP Litoměřice, rozhodčí Pavel Šulcek

Gratulujeme naší spolumajitelce Nera paní Nadě Markové, která ho na výstavách perfektně předvedla!

YORDANA z Větrné paseky

Zkoušky vloh 30.4., OMS Hodonín, I. cena, 176 b. , hlasitost 4! Celkově třetí místo z osmi pejsků

XANNY z Větrné paseky

Výborná 1, VT, Krajský vítěz - 8.5. KV Mladá Boleslav, třída pracovní, rozhodčí MVDr. Josef Nosek,

Velmi dobrá - 21.5. MVP Litoměřice, třída pracovní, rozhodčí Pavel Šulcek

ZAYNE z Větrné paseky

Výborný 1, CAJC - 2.4. MVP České Budějovice, třída mladých, rozhodčí Řehánek P.

Zkoušky vloh 30.4., OMS Tábor, I. cena, 178 b., hlasitost 3

Barvářské zkoušky honičů 11.6., OMS Tábor, I. cena 178 bodů

ZAREK z Větrné paseky

Zkoušky vloh 7.5., OMS Plzeň, I. cena

ZARI z Větrné paseky

Výborný 1, VT, Vítěz Mladé Boleslavi, třída mladých, rozhodčí MVDr. Josef Nosek

Všem majitelům moc gratulujeme a přejeme další úspěchy jak na poli pracovním, tak na poli výstavním! 

 

 

 

 

 

 
Strana:

Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)