Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Když všechno dobře dopadne, štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých budeme očekávat ve druhé polovině května !!!
Štěňátka angl. špringršpanělů očekáváme cca 25. dubna!!! Werra - Belinka je březí!!! Přijímáme rezervace!!!

Sraz CHS 2016 - 5. ročník

Ve dnech 15.-16.7. proběhl v pořadí již pátý sraz CHS. Počasí přálo a tak po představení pejsků a páníků jsme mohli začít s výstavou, kterou posoudil rozhodčí Antonín Kadlecsmiley. Do detailu nám řekl přednosti a vady psů a vybral psi i feny, kteří postoupili do dalšího dne. Po obědě nastoupili v lese záchranáři, kteří předvedli práci záchranářského psa špringra IRANA. Mohli jsme si také vyzkoušet "psí lanovku", která již v minulých ročnících srazu byla velmi oblíbenou atrakcí pro pejsky i pány. V lese také probíhala soutěž o nejlepšího aportéra v přinášení kachny z vody a dohledávka srsnaté zvěře. Opět soutěž posuzoval rozhodčí Antonín Kadlec - přísně a spravedlivě. Večer jsme trávili v areálu ubytovny (Rytíř z Ježova osada Salmov) při ohni, buřtících a jiných dobrotáchwink.

Druhý den jsme uvítali další účastníky a pokračovala výstava. Poté jsme šli opět do blízkého lesa zkusit psy na loňské úspěšné atrakci - lanovka s prasetem Štěpínou! Viděli jsme super práce, ale i opatrnost a nezkušenost mladých psů. S obědem už na nás netrpělivě čekala paní správkyně a tak honem z lesa jíst.

Po obědě nás čekal závěr, rozloučení a vyhodnocení soutěží:

Nejkrásnější pes srazu - EBONY z Větrné paseky, nejkrásnější fena srazu - ENGIE STAR MARY, nejkrásnější štěně srazu REISHA z Větrné paseky, nejkrásnější psi špringři vůbec REISHA A ENGIE!

Nejkrásnější křepelák srazu - CHIRA z Větrné paseky

Nejlepší aportér srazu - HUBERT z Větrné paseky

Nejodvážnější pes na záchranářské lanovce - ORSANA z Větrné paseky

Nejodvážnější pes na lanovce s prasetem  - ARHIE EGON REX

Nejsympatičtější dvojka prvního dne (účastnici hlasovali sami) - paní Romana s IRANEM, Nejsympatičtější dvojka srazu druhého dne Pepík s ORSANOU.

Srazu se zúčastnili špringři Větrňáci: Borča, Ebony, Exy, Giulian, Hubert, Iran, Mendy, Nero, Niké, Oriana, Orika, Ornella, Orsana, Reisha, Riko a Pegas.

Další kamarádi špringři: Akim Darwin Cizera, Candy z Vrchánova, Dina Ester Cizera a Demi Ester Cizera (dcery Giuliana) Godin z Lipových dolin, Engie Just Merry, Hunting Hero´s Gucci, Ramos Spoorfinder a Shakira Spoorginder(dcera Huberta) - přijeli se na nás podívat přátelé z Rakouska a z Německa a tak byl vlastně pátý sraz mezinárodnísmiley!

Křepeláci Větrňáci: Chira, Jagar a Jessie, další kamarád: Archie Egon Rex (syn Chiry),

Další pejsci :jack russel teriér - Lentilka od Andulky, bernský salašnický pes - Portosek. Děkuji všem za účast, paní Markové za skvělé medové řezy a borůvkový koláč, paní Olině Kejdanové za skvělou sekanou a ostrou naloženou papričku, manželům Meduňovým za skvělou podívanou a možnost vyzkoušet si záchranářskou lanovku, panu Havlovi za ukázku prasete Štěpíny a všem za dárečky pro všechny pejsky a paní Reslerové o zázemí v ubytovně Rytíř z Ježova na Salmově. Bylo to s Vámi fajn a moc se těším na další setkání s Vámi! Zase za rok nashledanou!

 

Kompletní sestava prvního dne. Výstava - feny Výstava štěňata - Rico, Reisha a Shakira Manželé Meduňuvi a jejich záchranářští psi Iran a Portos. Křepláci Archie, Jagar a Jessie Borča z Větrné paseky a její potomci - Nero, Giulian, Niké, Hubert a Hubertova dcera Shakira Shakira Spoorfinder Diváci výstavy Větrňáci špringři - Niké, Iran, Nero, Giulian, Borča, Mendy, Ebony, Exy, Orsana, Riko, Hubert a Ornellka Výstava psi - předvádí se Nero, Ramos Spoorfinder, Godin z Lipových dolin a Iran z Větrné paseky Nejkrásnější křepelák srazu - Chira z Větrné paseky se svým majitelem a vůdcem panem Havlem. Nekrásnější fena srazu Engie Just Merry. Pepík s Orsankou - nejsympatičtější dvojka druhého dne. Ramos Spoorfinder Štěňata Rico a Reisha Shakira se předvádí Feny Candy z Vrchánova, Hunting Hero´s Gucci a Mendy z Větrné paseky. Druhý den se taky přijel podívat Pegásek z Větrné paseky. Připrava lanovky a zavěšení prvního psa - Godina. Godin z Lipových dolin jede! A Godin se také hezky předvádí. Giulianova dcera Demi Ester Cizera a Oriana z Větrné paseky (Diana z Větrné paseky x Ingo od Stroupinského potoka) Nejkrásnější fotka srazu - Oli Kejdanová se svými ochránci Exym a Ebonym. Hubert jede! Jessie jede! Dina Ester Cizera, Akim Darwin Cizera a Ester z Úpatí Džbánu přihlížejí v lese. Sraz CHS 2016 - 5. ročník Pohoda v lese při jízdě na lanovce. Rico už toho měl dost a tak hezky usnul v travičce... Mendy jede! Druhý den se přijela podívat na nás Orika z Větrné paseky se svým vůdcem. Sraz CHS 2016 - 5. ročník Engie Just Merry. Reishinka se předváděla o sto šest. Nejkrásnější pes srazu - Ebony z Větrné paseky se svým majitelem a vůdcem. Nejkrásnější psi srazu - štěně Reisha z Větrné paseky a fena Engie Just Merry z Rakouska. Ty jsi moje krásné štěňátko! Nejodvážnější pes na lanovce - Orsana. Myslivkyně Kája Marková. Ornella z Větrné paseky a Candy z Vrchánova. Lentilka od Andulky. Orsanka s Pepíkem v hruhu. Jessie jde na prase. Ornellka pěkně prase hlásila. Nero s Ríšou v akci. Chira přináší králíka. Hubert coby vítězný pes v soutěži aportu přináší kachnu. Engie. Hunting Hero´s Gucci na lanovce - nespadní!!! Giulian přináší králíka. Giulian, Hubert a Nero v kruhu. Kája Marková si chtěla zkusit také lanovku! A zvládla to! Že nemusím ani přinášet, ani na prase...Shakirka. A nakonec se přijela i naše Wega Gold Madeira podívat na prasátko. Nejodvážnější a nejlepší pes v práci na prase Štěpínu - Arhie Egon Rex (Chira z Větrné paseky x Grot z Wiedizckeho parku) Závěrečné hlasité duo na prase Ornella z Větrné paseky a Candy z Vrchánova.
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)