Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Nabízíme štěňátko jezevčíka dlouh. trpasličího/králičího - pejska ihned k odběru!!!
Do karty psů doplněn angl. špringršpaněl YORDAN z Větrné paseky - chovný pes v rodině
Máme špringří štěňátka! Štěňátka jsou všechna zadaná!

Sraz Větrňáků 2023

Ve dnech 29.-30.7. jsme se po dvanácté sešli na srazu Větrňáků, kde už vznikají krásná přátelství a kde se po roce na sebe moc těšíme. Tentokrát se o vše starala moje dcera Mirka, přála jsem si to ke svým kulatinámcheeky. Tedy být pouze jako divák. Již v pátek 28.7. se nás sešlo poměrně hodně a večer v útulném penzionu byl plný povídání o těch našich strakatých chlupáčích. Penzion se o nás staral se vším všudy, snídaně, obědy i večeře komplet s ubytováním.

První den srazu dopoledne probíhala přímo u penzionu. Po uvítání se každý představil a představil také svého pejska. Pak mě dcera vyzvala, abych pousoudila srazovou výstavu. Nejvíce se mi líbila fenka ZAIRA a pes ZARI. Test poslušnosti a věrnosti byla opravdu psina, protože každý ví, že špringři jsou velcí žrouti a tak volání páníků, když pes měl zabořenou hlavu do misky dobrot, bylo marnésmiley. Další zábava "poznej svého psa" se mi moooc líbila. Se zavazanýma očima jsme si ze tří psů měli vybrat toho svého, dcera nám je postupně vodila. Pak už byl čas oběda. Pod celou dopolední dobu jsme měli i veterinární dozor a kdo potřeboval se něco dovědět o nějakém zdravotním problému, nebo třeba něco o výživě, mohl si s paní veterinářkou popovídatwink.

Po obědě následoval odjezd do honitby na ukázky výcviku a při dojetí na místo nás uvítal velký slejvákblusha nechtěl jentak přestat. Rozdělili jsme se na dvě party, jedna odvážná šla cvičit a jedna se jela podívat na přehradu Seč. Výcvik se nakonec podařil, práce na vodě, aportek s kachnou, vlečky, pohozená, stopa s prasečí škárou, ale i zkouška stopy vůdce pro radost a společné odložení se partě na výcviku podařil. Jen kvůli slejváku bohužel nebyla lanovka s prasetem Štěpínou, kterou vždy obstarává Vláďa Havel, nemělo to prostě cenu. Nahradila jí aspoň stopa se škárou. Druhá meší parta byla nadšená z přehrady a jejího okolí a nakonec ani nelitovala, že na výcvik nejela, slejvák totiž pak přestal a vysvitlo sluníčkosmiley. Večer byl plný překvapení....ukončil se první den srazu, dcera rozdala pamětní listy, balíčky v podobě spousta pamlsků a nakonec mi všichni přáli k těm mým kulatinámwink. Dostala jsem od všech nádhernou kytici, překrásný dárek v podobě kalendáře fotek ze srazů a úžasný dort. Večeře v podobě grilování šéfa penzionu bylo prostě fenomenální. A ještě jedno překvapení - dva úžasní muzikanti nám hráli a zpívali i na přání. Další překvapení bylo, když dorazil večer Mirek Antalek se svými třemi fenkami, přijel rovnou ze zkoušek, aby mi popřál a dal krásný dárek. A ráno zase odjel.....díky.

Druhý den byl výlet do blízkých Slatiňan na vyhlídku "Na Chlumu" a měli jsme se podívat na krásné koně - kobylky s hříbaty, ale vše narušil poměrně silný déšt. Ale i tak jsme se prošli a oběd nás čekal v restauraci Monako u Slatiňan. Rozloučení a odjezd domů. Děkuji všem za krásné dárky, za dárečky pro pejsky a hlavně za to, že jste přijeli. Pak zvlášť patří poděkování Jirkovi Šedivému za nádherné pamětní listy, Kátě Sassmanové za zajištění krásného dárku v podobě kalendáře, Zdeňkovi Cimburkovi a paní veterinářce za krásné fotografie, Rosťovi Kejdanovi za "aportky" na ukázky výcviku a samozřejmě děkuji mé dceři Mirušce za krásný sraz. Příště zase nashledanou na rok a pozor kde? Na přece zase "Na Seči"!!! heart 

Za Větrnou smečku se zúčastnili špringři: Gloria, Kerd, Niké, Perla, Sára, Scotty, Werron, Xanta, Xanny, Xia, Yordan, Zaira, Zayne, Zari, Zuru, Alvin, Abigail, Bolt, křepelačka Chira a nová posila smečky Brand New Tamaam - Barča. Další špringří kamarádi: Elishka vom Hohshen-Holt, Password to Your Heart Three Ponds Valley  - Scouter, Vigo Spoofrinder a Xciting Xperience Lordsett - Lordík. Další kamarádi Jack russel teriérka Lentilka od Andulky a Parson jack russel teriérka Candy. Nejkrásnější fena srazu - ZAIRA, nejkrásnější pes - ZARI, nejkrásnější jedinec srazu ZAIRA, nejlepší lovečák ZAYNE (velmi ostrý na prasečí škáru), nejsympatičtejší dvojice - dcery majitelky Zairy (Crazinky) plus samotná Crazinkawink.

Závěr prvního dne u penzionu. Zahájení srazu - Mirka s Yordanem Měla jsem radost, že se na nás přijela podívat panička s Perlou z Větrné paseky. Perlička s páníkem Křepelačka Chira z Větrné paseky a Jack russel teriérka Lentilka od Andulky Niké z Větrné paseky a Vigo Spoorfinder Bolt z Větrné paseky Alvin z Větrné paseky Sára z Větrné paseky Xia z Větrné paseky Werron z Větrné paseky Kerd z Větrné paseky a Scouter - Password To Your Heart Three Ponds Valley Xanny z Větrné paseky Výstava  - Lordík - Xciting Xperience Lordsett Zaira - nejkrásnější fenka Předvádí se Yordan z Větrné paseky Tak holky pěkně spolu - Barča a Zaira Zuru z Větrné paseky - moc se mi líbil Zuru je moc krásný, ale musí se naučit předvední na výstavě Barča - Brand New Day Tamaam devět měsíců. Scotty z Větrné paseky a Xciting Xperience Lordsett Zari z Větrné paseky - Medvěd, nejkrásnější pes srazu, mě se líbí jeho prostorný pohyb Abigail z Větrné paseky - Ebiška A také různé momentky - Tady vám představuji Zairuuuu Juuu misky se žrádlem - Alvin A hele miska plná dobrot - Abigail (Ebiška) Xannička - na cestě k páníkům při testu poslušnosti byly na cestě i různé hračky Další momentka z výstavy - pani ukočírujte si toho psa! Skokan Vigo. Juuu tady je dobrot! Alvin Proč mám poslechnout? Když je tady miska dobrot a hračky? Zaira Poznej svého psa - Barču jsem poznala podle její specifické vůně a Barča mě olízla! Miruška měla z toho vánoce! Káťa mi přivedla Nikitku Boltík s kachnou Xannička hezky přinesla aportek. Jedenáctiletý Kerdík si zopakoval přinášení z vody. Jupííí vodička! Scotty a Lordík. Lordík, Scotty a v pozadí Xannička. Výcvik pro hrozném slejváku. Čekání na vlečky. Xia zkoumá, co je to dron. Společné odložení psů na výcviku. Vysvitlo sluníčko a začala být hezky. Zleva doprava - Abigail, Kerd, Scouter, Zaira, Yordan, Xia, Xanny a Bolt. Zayne dosledoval škáru z prasete. Parta z výcviku pak ještě dorazila na přehradu. U přehrady Xannička a za ní Sára s Candy. Závěr prvního dne setkání, předání dárečků a pamětních listů. Překrásný dort, květina a dárek v podobě kalendáře fotek ze srazů. Krásný dárky.... Dárečky v taškách... Na památku... Druhý den jdeme na vyhlídku, zatím neprší...Sára a Candy Druhý den šla s námi i statečná štěňátka bordík Džek, kopovka Bora a starý kopov Čert. Cíl dosažen! A už prší, ale je nám fajn! Ještě před deštem bylo teploučko, dáváme napít psům.. Poslední zastávka, poslední jídlo... Unavené, ale statečné psí miminko Bora. Nejkrásnější fotka srazu - Xia a Yordan útočí na dron! Kalendář, který jsem dostala a malé nahlédnutí do něj. Nahlédnutí do kalendáře vyvolalo u mě i dojetí a smutek...někteří pejsci už nejsou mezi námi...utíká to. Další krásné vzpomínky.. Prosinec... To já děkuji Vám.....
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)