Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých očekáváme ve druhé polovině května ! Capetka je březí! Přijímíme rezervace!
Štěňátka angl. špringršpanělů očekáváme cca 25. dubna!!! Werra - Belinka je březí!!! Přijímáme rezervace!!!

Sraz CHS 2018 - sedmý ročník

Nejprve se omlouvám všem, že o srazu píši až teď...nejprve to byla dovolená a pak...starosti, práce, starosti a práce....

Ve dnech 21.-22.7.2018 se konal další v pořadí již sedmý ročník srazu CHS. Místem "hlavního tábora" byla opět restaurace "U Kateřiny" ve Velkém Šenově, kde jsme měli spousta prostoru a hlavně výborné zázemí v podobě vynikajícího jídla a pití. Den první: Jako vždy proběhlo představení jedinců a jejich majitelů, poté proběhla výstava a soutěž o nejkrásnějšího psa, fenu, štěně a celkového nejkrásnějšího jedince srazu, překvapení v podobě tančících psíků border kolie a norfolk teriéra a další soutěž v podobě dráhy agility, kterou připravila Kamila Didi. Oba dny probíhala opět soutěž v pětiboji - krása, agility, plavání, odvaha na divočáka a odvaha na závěsné lanovce. V agility si každý musel poradit sám a proběhnout se psem připravenou dráhu s překážkami a s tunýlkem. Byla to neuvěřitelná psinalaugh a zároveň neuvěřitelné výkony některých psů, kteří s agility nemají nic společného! Po výborném obědě jsme odjeli do lesa. Romana a Petr Meduňuvi nám připravili závěsnou lanovku, kde psi měli možnost prokázat odvahu a dostávali body do soutěže. Opět přijel s prasetem "Štěpínou" Vláďa Havel a bodoval psi za stopu divočáka a odvahu na prase zavěšené na laně. Plávání museli psi prokázat v rybníku "Čerňák". Mohli plavat za čímkoliv a pro cokoliv. Mimou soutěž se majitelé učili se psy vodění na řemeni mezi stromy. Lovečáci prokazovali aport králíka a bažanta již opět na stanovišti "srazu". Malá ukázka úpravy srsti a pomoc začátečníkům se štěňaty se taky zvládla. Večer proběhlo závěrečné vyhodnocení soutěže, předání pamětních listů a dárečků pro psy. Loučili jsme se s těmi, kteří v sobotu odjížděli domů. Druhý den - Odjezd ihned po snídani do arboreta Šluknov, kde na nás čekala průvodkyně na desátou hodinu. Takovou psí partu ještě v arboretu neprovázelasmiley! Výklad byl poučný, zajímavý a stromy krásnésmiley. Maličkatá chvilka před obědem - rady začátečníkům, ukázky postoje atd. Oběd a rozloučení ....Díky všem za účast a za milou atmosféru, za krásné fotky manželům Meduňovým, Marcele Kopecké, Tomášovi Sedláčkovi a naši fotografce, za pomoc v soutěžích Láďovi Havlovi, panu Meduňovi, manželům Kejdanovým a Kamile Didi. Za pomoc při rozdělování dárečků Kátě Kolářové a Nadě Markové, prostě všem, kteří jste mi pomáhali zvládnout další ročník srazu. Za rok zase nashledanou!!!

Srazu se zúčastnili: Větrňáci špringři: Borča, Diana, Ebony, Exy, Giulian, Hubert, Iran, Kerd, Nely, Nero, Niké, Orsana, Polly, Ryan, Robin, Scotty, Ulrika, Uriana, Vigo a německá křepelačka: Chira 

Další špringří kamarádi: Antonio Juiseppe Gabrettina, Aspidela Abdita Traicon, Brazen Barathea Rockdale, Barney Lady Gold, Godin z Lipových dolin, Ingo od Stroupinského potoka.

jack russel teriérka - Lentilka od Andulky, pointra Wisky, border kolie Happy. Nejkrásnější pes srazu: Exy z Větrné paseky, nejkrásnější fena srazu - Diana z Větrné paseky, nejkrásnější štěně srazu : Vigo z Větrné paseky, Vítězka v pětiboji - výstava, agility, plavání, odvaha na lanovce, odvaha na prase - LENTILKA od Andulky!!! Úžasná nádherná jack russel teriérka, šikovná, odvážně prostě nej....!!! Gratulujeme majiteli Láďovi Havlovi!!! Nejlepší lovečák - aportér Giulian, ale u mě a u všech vyhrál KERD, který udělal v aportu obrovský pokrok a proto jsme ho určili vítězem!!! Nejsympatičtější dvojkou se stala Romana Meduňuvá a její nový parťák Vigo z Větrné paseky!

 

 

Společné foto sraz 2018 Společné foto druhý den - v arboretu. To ještě v arboretu nezažili!!! Tak jedem, ukaž se Vigoušku budoucí záchranářské pejsku!
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)