Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Když všechno dobře dopadne, štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých budeme očekávat ve druhé polovině května !!!
Když všechno dobře dopadne, budeme očekávat štěňátka angl. špringršpanělů na konci dubna!!!

Sraz CHS ve dnech 12.-13.7.2014

Po roce se opět konalo setkání CHS v teplém červenci. První den jsme udělali malou výstavu a soutěž o nejhezčího špringra a křepeláka srazu. Iran nám předvedl práci záchranáře společně se svým kolegou bernským salašnickým psem Portosem. Psi s loveckým výcvikem soutěžili o nejrychlejšího a nejlepšího aportéra pernaté i srsnaté zvěře, Ebigeil se svou paničkou nám předvedly způsob výcviku v agility a také její spolubydlící Tony se nenechal zahanbit. Poté si všichni mohli zkusit proběhnout tunýlkem a přeskočit překážku. V odpoledních hodinách nám paní Kejdanová připravila vynikající svačinku v podobě sekané a páníčci i psi se olizovalismiley. Oběd a ubytování proběhlo v restaraci "U jelena" ve Velkém Šenově a také večerní posezení. Druhý den jsme šli do Liliového lesa, kde si pejsci mohli zkusit slaňování záchranářského psa až ve výšce tří metrů. Bylo dobře vidět, jakou pejsci mají povahu. Nakonec jsme se v klidu prošli lesem a přitom si někteří vyzkoušeli přinášení kuny. Ukončení proběhlo uprostřed lesa a proběhlo hlasování v těchto soutěžích. Nejšikovnější štěně, Nejsympatičtější dvojka (pán,pes) a Pes šikula. Všichni dostali dárečky a pamětní list. Poté jsme jeli na oběd a rozloučili jsme. Za zase příští nashledanou!

Setkání se zúčastnili Větrňáci špringři: Borča, Ebigeil, Ebony, Exy, Giulian, Hubert, Iran, Mendy, Naiky, Niké, Nero, Xaro.

Větrnačka křepelačka (bohužel jedinná) Jessie a bordeři bohužel také žádní.

Kamarádi pejsci: Antonio Juiseppe Gabrettina, Bodie z Čečole, Ingo od Stroupinského potoka, Kerry King Bohemia Jewellery, bernský salašnický pes záchranář Portos, jezevčice drsnosrstá Lara z Chraštínského lesa, jezevčice standard červená Amy Lios Rosalia a hnědá trpasličí Afabela Vives Bohemia.

Soutěže: Nejkrásnější anglický špringršpaněl srazu - EBONY z Větrné paseky

Nejkrásnější německý křepelák srazu  - JESSIE z Větrné paseky

Nejšikovnější štěně - NIKÉ z Větrné paseky (určili účastníci sami)

Nejsympatičtější dvojka srazu - Hubert z Větrné paseky a Káťa Kolářová (určili účastníci sami)

nejrychlejší a nejlepší aportér Hubert z Větrné paseky

Pes Šikula - IRAN z Větrné paseky (téměř jednohlasně určili účastníci sami) Díky za velmi krásné foto od Kamily, Káti a Marcely!!! 

 

Sraz CHS ve dnech 12.-13.7.2014 Ještě všichni z boku. A všichni ve stoje. Předváděla jsem mamince jezevčici Laru, aby si zvykala na šrumec... Laro, ukaž zoubky! Tony nese bažanta. Sraz CHS ve dnech 12.-13.7.2014 Tak se seřadíme a půjdeme o nejhezčího pejska! Tady máme výstavní kruh, o jakém se nám ani nesnilo.... Kamila a Antonio Juiseppe Gabrettina - Tony. Rosťa a Ebony Olina a Exy Tomáš a Hubert Marcela a Ingo od Stroupinského potoka (Andy) Kamila s Naiky a Ríša s Nerem Romana a Iran Pejsci Bodie a Nero. Tony, Hubert, Andy a Iran Tony, Andy, Iran a Hubert. Xaro a Kerry King. Borča (Belí)  - začíná soutěž v přínášení bažanta. Budeme taky aportovat? Exy nese bažanta. Ebony nese bažanta. Borča nese kachnu z vody. Ingo (Andy) předvádí, jak se nosí srstnatá. Gulian nese srstnatou. Xaro nese bažanta. A Xaro nese ještě kachnu z vody. Jessie odevzdává bažanta. Nejkrásnější fotka srazu - Exy a Ebony ve vodě... Giulian nese kachnu. Bude slaňování...tak Huberte, pojedeš? Exy jel bez mrknutí oka. Hubert sleduje bedlivě paničku. Gulííí, neboj! Xaro jede, kde je ten pán? Tak to je výška! Hubert stále sleduje paničku. Kerry King jede. Tony jede, šmarjá, to snad nezvládnu! Malá Niké popojela dva metry, musí ještě dorůst...ale je to opravdu nejšikovnější štěně! To já radši budu na zemi pozorovat...Naiky. Iran všem ukázal, jak se to dělá. Ingo se také nenechal zahanbit. Neboj, nepojedeš, počkáme až vyrosteš... Já taky nejedu - Nero. Ebigeil jede, bylo to opravdu vysoko. Iran v akci, našel psovoda. Duo záchranářů. Ebigeil skáče agility. Ebi hop! Niké, je tam tunýlek! Nejsympatičtější dvojka Káťa a Hubert dostávají pamětní list a dárečky. Nejkrásnější špringr srazu - Ebony z Větrné paseky. V restauraci "U jelena" jsme jedli a byli ubytování. Jezevčice hlídali kočárek s miminkem. Jezevčice jsou spolubydlící Xara a Kerryho. Z leva Ingo, jeho žena Borča a dcera Naiky, dcera Niké, Ebigeil a Tonny, Xaro a Kerry, syn Inga Nero a starší syn Borči Hubert.... Někteří si zkusili aport kuny - Ingo (Andy) Aport kuny Hubert. Aport kuny Borča - Belí. Giulian přináší pohozenou kunu, moc se mu líbila. Procházka Liliovým lesem a přitom se zkoušel aport kuny. Ebi, neboj, nebudeš muset nosit kunu... Pozor bahno a směr hospoda! Tak co Naiky, jak se ti líbí v hospodě? Nejšikovnější štěně Niké a nejrychlejší a nejlepší aportér Hubert.Každý pejsek dostal pamětní list a dárečky. Tak zase za rok nashledanou!!!!Ani se nám nechce....
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)