Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Když všechno dobře dopadne, štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých budeme očekávat ve druhé polovině května !!!
Když všechno dobře dopadne, budeme očekávat štěňátka angl. špringršpanělů na konci dubna!!!

Výcvikové dny

Strana:

Výcvik v roce 2023.

13.01.2024
Při výcviku nesmí chybět i parta psů, která přináší všem i dobrou psychiku a radost. Barča, Zari a Debbie.

V loňském roce jsem připravovala na barvářské zkoušky vůdce s kokřicí Angelou Marrone Kate (Sisi). Fenečka i majitel byli šikovní a tak v červnu zvládli spolu BZ v Jablonci n.N. Dokonce je vyhráli. Udělali mi radost a moc jsem jim gratulovala.

Pomohla jsem s generálkou na LZ také majiteli welššpringry Deborah od Mlýnského vršku (Debbie) už z dřívější let jsem připravovala i její matku Izzy. Ti zvládli v České Lipě zkoušky v I. ceně. Šikulové a doufám, že i letos zvládneme nějaké další vyšší zkoušky.

Výcvik loveckých psů v roce 2022

09.11.2022
Freya na výcviku.

Letos se mnou cvičila Fanny Panenka (Freya) a Deborah od Mlýnského vršku. Majitelé jezdili na individuální výcvik a učili se disciplíny na ZV (Debbie), ZVVZ - (Freya) , BZ (Debbie) a Freya na BZH. Pomáhala jsem Nadě Markové cvičit Neronka na zkoušky z vodní práce. Sama jsem vycvičila a vedla bordíka Bernarda z Vinarských zahrad na BZ. Všichni mi udělali radost a výsledky dopadly takto:

FANNY Panenka - ZVVZ I. cena, 8.10. (OMS Děčín) BZH I. cena (prokázala hlasitost u kusu) - 30.10. (OMS Děčín)

DEBORAH od Mlýnského vršku - ZV I. cena (OMS Jablonec n.N.) , BZ I. cena 22.10. (OMS Děčín), BZH II. cena 30.10. (OMS Děčín)

NERO z Větrné paseky - VP I. cena 92 b. (OMS Česká Lípa)

BERNARD z Vinarských zahrad - BZ I. cena, 29.10. (OMS Děčín)

 

Špringršpanělka Xanny u nás na výcviku a složila BZ, výsledek DKK 0/0!

27.06.2021
Xany dosleduje po pobarvené stopní dráze srnčí deku. Její práce na barvě byla úžasná.

Xanny z Větrné paseky byla u nás na výcviku 30.5. Její majitelka a vůdkyně chtěla Xanny naučit disciplíny barvářských zkoušek. Obě holky se velmi snažily. Snažily se tak, že barvářské zkoušky zvládly v I. ceně s 81 body při OMS Děčín 26.6.2021.

Další krásný výsledek má Xanny z posouzení dysplazie kyčelní kloubů - DKK A/A!

Majitelce a vůdkyni Xanny moc gratulujeme!

 

Výcvikové dny s jezevčicí Agnes, s wellšpringrou Izabelou a špringrem Lokim

28.10.2020
Izabelle z Ohrádek - vítězka ZVVZ

Během léta a září probíhaly výcvikové dny s jezevčicí Agnes Callifox, která se připravovala na zkoušky vloh. Složila je úspěšně 26.9. při OMS Děčín v I. ceně, radost velká!

Wellšpringřice Izabelle z Ohrádek se připravovala na ZVVZ a všestranné zkoušky společně s naší Reishou. ZVVZ Izabela složila se svým majitelem a vůdcem 4.10. v I. ceně a zkoušky celkově vyhrála, to mi udělalo obrovskou radost! Bylo nám líto, že jsme nemohli startovat na všestranných zkouškách...Izabelka i Reisha byly obě dobře připravené, ale zkoušky byly zrušeny. Je však jasné, že zdraví všech je přednější. Tak snad příště!

V polovině září se přijel ukázat špringršpaněl Loki z Jindřichovských luk, jak na tom celkově je. Loki je mladý puberťák, který má ještě čas...až vyzraje, bude z něj velmi šikovný lovecký pes. Tak zase na jaře se všichni setkáme!

Výcvik bordíka Eldara a dalších.

07.08.2020
Přijeli se na nás podívat Větrnice Gloria a Xanta se svým vůdcem. Obě jsou lovecky vedené.

V době pandemie tu byl na výcvik bordík Eldar Bělohorský skřítek. Připravila jsem ho na barvářské zkoušky.

Dále jsme cvičili s Kerdem, pointrou Whiskey s Giulinem a s Karou. Byla tu na rady bordice Alma. Přijeli se na nás podívat lovecké feny Gloria a Xanta (Endží) s páníkem. Připravovali jsme sraz a byli jsme na výletě.

Výcvikové dny.

19.10.2019
Jezevčice Agnes a naše Bettynka v honitbě při výcviku na ZV.

Na výcvik jezdí jezevčice Agnes a jezdila welššpringra Albinka. Byli tu i dva křepeláci, jejich majitelé přijeli na radu s výcvikem. Na hlídání a na zkoušku, co by se s ním dalo dělat, tu byl špringr Aramis. Nyní pracuji se štýrskou brakýřkou Cinie a s barvářkou Brituškou. Práce je stále dost a dost. Také se připravovala na vlohové zkoušky naše jezevčice Bettynka a jezdil s námi cvičit Kerd na podzimní zkoušky.

Výcvikové dny s borderem, staffordšírským bullem, jagdteriéry, jezevčíkem a beaglem.

08.11.2018
Výcvikový den se staffordšírským bullteriérem Alfem, bordíkem Angge, s jezevčíkem Zakem (Brunem) a beaglem Kendallem.

Letošní podzimní výcvik na dosledech umocnilo nádherné babí léto. Barevné listí zalité sluncem je nejkrásnější období roku a také výcviku na barvách. Přijeli cvičit bordík Angee, staffordšírský bullteriér Alf od Kalašova /který již cvičil v červnu na BZ a LZ), a dva jagdteriéři. Výcvik probíhal jak na barvách, tak na stopách divočáka. Se mnou cvičil jezevčík Zak (Bruno) a beagle Kendy. 27. a 28.10 jsme výcvik ukončili zkouškami BZ a BZH. Jezevčík Zak BZ II.c, beagle Kendall z Vrbové Lhoty BZ II.c. a BZH I.c., vůdce bordíka Angee BZH I.c, a vůdce staffbulla BZH II.c. Jagové pak složili zkoušky 3. a 4.11. BZ a BZH. Díky vůdcům, že přijeli cvičit a gratuluji k úspěchu a zkouškách!

 

Výcvikové dny se staffordšírskými bullteriéry.

03.08.2018
Výcvik probíhal dobře, oba bráškové postupně získali zkušenosti na barvách a začalo je to náramně bavit!

Výcvikové dny na BZ a LZ probíhaly v měsíci květnu a červnu. Zcela náhodně jsem dostala možnost pracovat se psem SBT Akimem se stejné stanice, jako zájemce o výcvikové dny se psem Alfem. Bráškové se prostě potkali, ačkoliv Akim je úplně z druhé strany republiky. O to víc jsme rádi s těmito psy cvičili. Oba hafani zvládli LZ i BZ. Majitel Alfíka měl velkou radost, že zkoušky zvládl a dokonce vyhrál LZ. A v září začneme s Alfem nacvičovat na BZH. 

8.4. výcvikový den s kopovem a jezevčíkem.

12.04.2018
8.4. výcvikový den s kopovem a jezevčíkem.

Ve výcviku je u nás slovenská kopovka Asta a jezevčice Bettynka. Tentokrát u odložení asistoval Hubert.

 

 

Výcvikový den se špringrem Thymiánem.

03.04.2018
Thymián (Cleo z CHvatelského dolíku) je velmi podobný svému otci Godinovi z Lipových dolin.

24.3. proběhl výcvikový den se špringrem Thymiánem (Cleo z Chvatelského dolíku). Pes je velmi lovecky nadaný. Giulian opět asistoval. Majitelé Thymiho dostali domácí úkoly a opět se zase sejdeme.
Strana:

Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)