Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Když všechno dobře dopadne, štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých budeme očekávat ve druhé polovině května !!!
Štěňátka angl. špringršpanělů očekáváme cca 25. dubna!!! Werra - Belinka je březí!!! Přijímáme rezervace!!!

novinky / news

Strana:

Portos na výstavě.

04.11.2016
Portosek velmi nadějný 1

PORTOS z Větrné paseky získal ocenění na MVP Praha 29.10.2016

- třída dorostu - velmi nadějný 1 - rozhodčí Daltray Jonathan (UK)

MVP Praha 30.10.2016 - třída dorostu - nadějný 1  - rozhodčí Vítková Viera (SK)

Majitelce moc gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů s Portoskem!

Reisha téměř sedm měsíců, nová fotka Ramba, Ramona. Iran a Nicco složili zkoušky.

02.11.2016
Reisha foto šest měsíců - nejdříve však prolétla kaluží...

To to letí, Reishe je téměř sedm měsíců. Je to torpédo, ale velmi milé, přítulné a vnímavé. Prostě celá máma Kara. Majitelé Ramba a Ramona poslali nové foto. Moc děkujeme!

Iran složil se svou skvělou paničkou další záchranářské zkoušky.

Nicco složil 16.10.při OMS Strakonice se svým majitelem a vůdcem BZH v I. ceně! Gratulujeme!

Niké má štěňátka!

10.10.2016
Nikitka výborná mamina se štěňátky.

V CHS od Lesní paní se Niké z Větrné paseky narodila 8.9. krásná čtyři černobílá štěňátka! Niké je šikula a společně se strejdou Hubertem se o štěňátka starají. Ještě je volný jeden krásný pejsek!

Portos na výstavě, nové foto Ryana, Robina, Ramba, Polly, Orsana má zkoušky.

05.10.2016
Portosek - velmi nadějné štěně

PORTOS z Větrné paseky měl úspěch na výstavách -

4.9. Krajská výstava Dolní Benešov, třída štěňat - velmi nadějný, Nejlepší štěně, celkově 3. místo ze 14 štěňat, rozhodčí Leszek Salamon (PL)

3.9. - Klubová výstava polovných sliedičov Báč, třída štěňat velmi nadějný 1, rozhodčí Chris Bexon (UK) Gratulujeme majitelce!

RYAN, ROBIN, RAMBO a POLLY mají nové foto. 

ORSANA z Větrné paseky složila zkoušky vloh 24.9. v I. ceně s počtem bodů 183! Krásně hlásila za 4! Gratulujeme majiteli!

 

 

Mezinárodní výstava Mladá Boleslav - Mendy, Nero, Oriana a dcera Giuliana

22.08.2016
Neronek a Mendička jsou velcí kámoši.

Mezinárodní výstava Mladá Boleslav 13.8., rozhodčí Beradze Luza (GEO) -

MENDY z Větrné paseky, třída pracovní - výborná 2, r. CAC

NERO z Větrné paseky, třída pracovní - velmi dobrý,

ORIANA z Větrné paseky, třída otevřená - výborná 2, res. CAC,

DINA Ester Cizera (dcera Giuliana), třída pracovní - výborná 1, CAC 

Gratulujeme majitelům!

 

Sraz CHS 2016 - 5. ročník

16.08.2016
Kompletní sestava prvního dne.

Ve dnech 15.-16.7. proběhl v pořadí již pátý sraz CHS. Počasí přálo a tak po představení pejsků a páníků jsme mohli začít s výstavou, kterou posoudil rozhodčí Antonín Kadlec. Do detailu nám řekl přednosti a vady psů a vybral psi i feny, kteří postoupili do dalšího dne. Po obědě nastoupili v lese záchranáři, kteří předvedli práci záchranářského psa špringra IRANA. Mohli jsme si také vyzkoušet "psí lanovku", která již v minulých ročnících srazu byla velmi oblíbenou atrakcí pro pejsky i pány. V lese také probíhala soutěž o nejlepšího aportéra v přinášení kachny z vody a dohledávka srsnaté zvěře. Opět soutěž posuzoval rozhodčí Antonín Kadlec - přísně a spravedlivě. Večer jsme trávili v areálu ubytovny (Rytíř z Ježova osada Salmov) při ohni, buřtících a jiných dobrotách.

Druhý den jsme uvítali další účastníky a pokračovala výstava. Poté jsme šli opět do blízkého lesa zkusit psy na loňské úspěšné atrakci - lanovka s prasetem Štěpínou! Viděli jsme super práce, ale i opatrnost a nezkušenost mladých psů. S obědem už na nás netrpělivě čekala paní správkyně a tak honem z lesa jíst.

Po obědě nás čekal závěr, rozloučení a vyhodnocení soutěží:

Nejkrásnější pes srazu - EBONY z Větrné paseky, nejkrásnější fena srazu - ENGIE STAR MARY, nejkrásnější štěně srazu REISHA z Větrné paseky, nejkrásnější psi špringři vůbec REISHA A ENGIE!

Nejkrásnější křepelák srazu - CHIRA z Větrné paseky

Nejlepší aportér srazu - HUBERT z Větrné paseky

Nejodvážnější pes na záchranářské lanovce - ORSANA z Větrné paseky

Nejodvážnější pes na lanovce s prasetem  - ARHIE EGON REX

Nejsympatičtější dvojka prvního dne (účastnici hlasovali sami) - paní Romana s IRANEM, Nejsympatičtější dvojka srazu druhého dne Pepík s ORSANOU.

Srazu se zúčastnili špringři Větrňáci: Borča, Ebony, Exy, Giulian, Hubert, Iran, Mendy, Nero, Niké, Oriana, Orika, Ornella, Orsana, Reisha, Riko a Pegas.

Další kamarádi špringři: Akim Darwin Cizera, Candy z Vrchánova, Dina Ester Cizera a Demi Ester Cizera (dcery Giuliana) Godin z Lipových dolin, Engie Just Merry, Hunting Hero´s Gucci, Ramos Spoorfinder a Shakira Spoorginder(dcera Huberta) - přijeli se na nás podívat přátelé z Rakouska a z Německa a tak byl vlastně pátý sraz mezinárodní!

Křepeláci Větrňáci: Chira, Jagar a Jessie, další kamarád: Archie Egon Rex (syn Chiry),

Další pejsci :jack russel teriér - Lentilka od Andulky, bernský salašnický pes - Portosek. Děkuji všem za účast, paní Markové za skvělé medové řezy a borůvkový koláč, paní Olině Kejdanové za skvělou sekanou a ostrou naloženou papričku, manželům Meduňovým za skvělou podívanou a možnost vyzkoušet si záchranářskou lanovku, panu Havlovi za ukázku prasete Štěpíny a všem za dárečky pro všechny pejsky a paní Reslerové o zázemí v ubytovně Rytíř z Ježova na Salmově. Bylo to s Vámi fajn a moc se těším na další setkání s Vámi! Zase za rok nashledanou!

 

Nové foto špringrů Ebigeil, Farísy, Isoldy a Orsany, Belí na přehlídce a cvičení, setkání s Xarou.

21.07.2016
Odpočinek v křesílku.

Naši špringři mají krásné nové fotky -Ebigeil, Isolda (Chelsea) a Orsana.

Máme foto Farísy ze Slovinska, ale zároveň také máme o ní smutnou zprávu - odešla do věčných psích lovišť.....nechala za sebou krásná štěňátka.

Belí předváděla na chovatelské přehlídce trofejí aportek a s Giulianem se stále procvičují v lese.

Na zkouškách z norování jsem se setkala s Xarou a její paničkou. Xara je už babička, ale stále v kondici a krásná. Díky za setkání!

Niké z Větrné paseky - chovná fena, nové foto Isoldy

11.06.2016
Niké z Větrné paseky - chovná fena

Niké z Větrné paseky (CAJC, BOJ, CAC, CACIB, ZV I. c., BZ I.c, BZH I.c, DK A/B, FUCO neg., PRA CORD 1 neg, DVO 2016 neg.) se stala oficiálně chovnou fenou! Gratulujeme majitelce!

Isolda z Větrné paseky (Chelsea) má nové foto. Její kamarád je Enzo od Jakubského rybníka. Děkujeme za foto majiteli!

Oriana byla na výstavě.

20.05.2016

ORIANA z Větrné paseky - 23.4.2016 - MVP České Budějovice, výborná 2, třída mladých, rozhodčí Jarmila JIndřichovská - gratulujeme majitelce!

Nero a Niké složili zkoušky,Orsana byla na výcviku.

06.05.2016
Niké - vítězka obou dnů a pyšná vůdkyně!

NERO z Větrné paseky - 24.4. složil BZH ve II. ceně, OMS Děčín, majiteli Ríšovi Markovi gratulujeme!

NIKÉ z Větrné paseky - 23. a 24.4. složila BZ v I.ceně a BZH v I. ceně a po oba dny se stala vítězkou!!! Gratulujeme majitelce Kátě Kolářové! A aby toho nebylo málo, 30.4. úspěšně absolvovala zkoušky vloh při OMS Česká Lípa s plným počtem bodů a byla celkově druhá, jen proto, že byla o trošku starší, než vítězná křepelečka.

30.4.na dopoledním výcviku byla u nás ORSANA z Větrné paseky, učila se slídit, chodit u nohy, zvyká si na výstřel a bude se učit odložení. Její páníček je moc šikovný a hodný.

 

 
Strana:

Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)