Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých očekáváme ve druhé polovině května ! Capetka je březí!
Štěňátka angl. špringršpanělů očekáváme cca 25. dubna!!! Werra - Belinka je březí!!! Přijímáme rezervace!!!

novinky / news

Krásné vánoce a štastný nový rok!

24.12.2018
Mendy a Nero očekávájí štěňátka!!!

Přejeme Vám všem krásné vánoce a v novém roce hodně zdraví, lásky, pohody a hodně radostných chvil se čtyřnohými přáteli!

Zároveň sdělujeme, že MENDY je březí a očekává štěňátka s NEREM koncem ledna!!!

Nové foto štěňat - Vandy, Vendy, Vesny, Violy, Viga a Vikyho.

10.11.2018
Vanda je velká společnice a kamarádka.

Vanda z Větrné paseky - krásná fenečka, šikovná, sebevědomá, páníky si hlídá, poslušná a je hodně svoje.

Vendy - velmi nadaná lovecká fenka, chodí na lovecký výcvik, je ve Švýcarsku.

Vesna - podobná v povaze i vzhledem mámě Mendě, šikovná mazlivá, učí se nosework.

Viola - nezřízená střela, divoká, velmi lovecky nadaná, je jí necháván rozlet v loveckých vlohách, zatím se učí základní poslušnost

Vigo - šikula, temperamentní čertík, rychle se učí záchranařinu, jako jeho příbuzný Iran z Větrné paseky.

Viky - šikovný psík, hlásí skoro všechno, chodí hodně do přírody na procházky, jeho psí kámoš je syn našeho Giuliana

Mendy složila BZH! Nové foto Scottyho.

08.11.2018
Zkoušky BZH končili deštem. Mendy zkoušky vyhrála.

MENDY z Větrné paseky složila se mnou 28.10. BZH v I. ceně a stala se vítězkou zkoušek! Mendy baví prasečí stopy a divočák se jí líbí. Zároveň jsem vedla beagla Kendalla z Vrbové Lohoty v I. ceně.

Scotty z Větrné paseky má nové foto. Děkujeme za fotku majiteli!

Reisha chovná fena, Kerd na výcviku u nás, Nero MVP, Scotty BZ, nové foto Isoldy, Swena, Timmyho, Vandy, Vesny a Uriany.

17.10.2018
Nero z Větrné paseky - MVP Mladá Boleslav 25.8. Výborný 1, třída pracovní

Reisha je stala chovnou fenou!!! Plánujeme její krytí přibližně na přelomu měsíce listopadu - prosince. Vybrali jsme černobílého psa s pálením a výborného pracovního psa Arga z Kotelského lesa. Rezervace na štěňátka příjímáme již teď!!!

Pocvičit aporty si k nám přijel KERD 22.9. se svou paničkou. Jde jim to spolu skvěle!!!

NERO - získal ocenění výborný 1, ve třídě pracovní, rozhodčí Božena Ovesná, Mladá Boleslav 25.8.2018. Gratulujeme majiteli!!!

Scotty z Větrné paseky složil barvářské zkoušky ve III. ceně při OMS Ostrava, 64 bodů. Trošku pozlobil na šoulačce.

Isolda, Swen, Timmy, Vesna a Uriana Meggie mají nové fotky. Moc děkujeme majitelům za zaslání fotek a za zprávy o pejskách.

 

Nero, Sára, Scotty, Reisha složili ZVVZ, Sára - výstava.

05.08.2018
Nero, Sára, Scotty, Reisha složili ZVVZ, Sára - výstava.

Nero z Větrné paseky - ZVVZ, 23.6. OMS Děčín, I. cena 84 bodů, gratulujeme majiteli!

Reisha z Větrné paseky - ZVVZ, 23.6., OMS Děčín, I. cena 84 bodů

Sára z Větrné paseky - ZVVZ, 23.6., OMS Děčín, II. cena 70 bodů + Národní výstava Klatovy, 30.6. mezitřída, výborná 2, r. CAC, rozhodčí Lenka Němcová - gratulujeme majitelce!

Scotty z Větrné paseky - ZVVZ, 23.6., OMS Frýdek-Místek, I. cena, 77 bodů - gratulujeme majiteli!

 

 

 

 

Jarní svod psů 28.4. - předvedení práce loveckého psa

26.05.2018
Tak děti, půjdeme Vám ukázat naše kluky. Kdo ví, co je to za plemeno?

28.4. při příležitosti zahájení chovatelské přehlídky trofejí v našem okrese probíhal i jarní svod psů. Ještě před svodem jsme ukazovali zájemcům práci loveckého psa a hlavně dětem, co ti naši kluci umí. Giulian a Hubert z Větrné paseky předváděli dohledávku kachny vhozené do většího travního porostu s malou bažinkou. Ukazovali také aport velmi těžkého dummy - napodobeniny zajíce. Děti měly možnost si dummy potěžkat...a prý - hmmmm, to jsme zvědaví, jestli to ten pejsek unese! Giulian provedl vzorné vodění na volno kolem stromů a pak Gulian, Hubert a křepelák Atík ukázali společné odložení, při kterém se vůdce pohybuje  a je i v davu lidí a psi stále musí čekat, dokud si pro něj pán nepříjde. Velká pochvala pejsků je vždy velmi důležitá a samozřejmě dobrá odměna! Poté proběhl svod, kde se předváděli i méně známá plemena jako například srbský honič a pikardský ohař. Krásné počasí umocňovalo zážitek s pejsky, kteří byli šikovní a krásní.

Iran je oficiální člen záchranářského týmu CZ, Scotty zkoušky vloh, Urka 14 let, Kara a Reisha měly narozeniny.

08.05.2018
Iran je prostě borec.

Iran z Větrné paseky splnil atestační zkoušky v termínu 13.-14. pro sutinové vyhledávání USAR..Během měsíce splnil Iran i poslední vrcholovou zkoušku a to RH-FL B v plošném vyhledání se svou vůdkyní. Podařilo se mu ji splnit u mezinárodního rozhodčího s 267 body a známku dobře. Znamená to, že Iran může být volán již k zásahům na ostro a také se to i stalo. Vyhledával v Brně pod zřícenou štítovou zdí bezdomovce. Je to borec a jeho pánici úžasní lidé! Moc gratulujeme a přejem štěstí a zdraví při další práci!

Scotty z Větrné paseky zvládl 5.5. zkoušky vloh v I. ceně při OMSu Frýdek-Místek v počtem bodů 185 a stal se vítězem zkoušek! Gratulujeme majiteli!

Urka z Větrné paseky oslavila 9.4. v Polsku čtrnácté narozeniny! Přejeme jí hodně zdraví! Reisha oslavila 9.4.druhé narozeniny a Kara 21.4. šesté narozeniny! Holky hodně radosti a zdraví přejeme!

Scotty - národní výstava Ostrava

09.04.2018
Mám zase CAJCe no a?

Scotty z Větrné paseky získal dne 7.4. na Národní výstavě v Ostravě ve třídě mladých ocenění - Výborný 1, CAJC, BOJ! Rozhodčí paní Dana Smržová. Gratulujeme majiteli!

Portos, Scotty, Ebony, Exy - nové fotky

19.03.2018
Před deseti lety...tedy to už byl květen...Diana nese aportek a za ní v patách Ebonek, Ergusek a Exyček!

Máme nové krásné fotky, Portos v pohybu, šampion Scotty přece nebude spát na zemi a Exy s Ebonym 3.3. slavili desáté narozeniny. Diana (Mompy) 18.2. také desáté, však ranné dětství prožívala společně s Exym a Ebonym. Mendy zítra slaví páté narozeniny!

Mendy přejeme hlavně zdravíčko a krásná a zdravá štěňátka, její mamině Mompyně hodně zdraví, Beskydským chlapcům pak hodně zdraví a sil do dalšího běhání po kopcích! Majitelům děkujeme za hezké fotky!

Pegas a Scotty na výstavě (MVP Brno Pegas a Scotty MV Nitra)

21.02.2018
Štastná majitelka Pegáska.

PEGAS z Větrné paseky - Mezinárodní výstava Brno, 3.2. mezitřída  - výborný 2, rozhodčí Kánas Robert SK, moc gratulujeme majitelce!!!

SCOTTY z Větrné paseky- Mezinárodní výstava Nitra 10.2. třída mladých - dobrý 2 , rozhodčí Miloš Kašpar CZ (kdo tomu trochu rozumí, nechápal....) a druhý den 11.2. rozhodčí Eva Felezéghyová SK- třída mladých výborný 1, CAJC! Tímto získáním třetího CAJCe na Slovensku Scotty dosáhl na udělení titulu Slovenský šampion krásy mladých, který si také z výstavy přivezl! Moc gratulujeme majiteli a přejeme další úspěchy!
Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)