Chovatelská stanice z Větrné paseky - anglický špringršpaněl a jezevčík dlouhosrstý trpasličí/králičí
Když všechno dobře dopadne, štěňátka jezevčíků trpasličích-králičích dlouhosrstých budeme očekávat ve druhé polovině května !!!
Štěňátka angl. špringršpanělů očekáváme cca 25. dubna!!! Werra - Belinka je březí!!! Přijímáme rezervace!!!

novinky / news

Strana:

Werra chovná fena, Xarro ZV,Uriana noseworková zkouška, Giulian s Hubertem ve škole v přírodě, Giulian, Nero, Mendy a Kerd v integrovaném centru. foto Fária.

12.11.2020
Werra je chovná fena - výborná 1, ZV I. c., ZVVZ I.c., DKK A/A, DVO negativní, FUCO negativní. Příští rok snad toho stihneme víc...

Naše Werra (Beli, Píšťalka) se stala chovnou fenou. Plánujeme v prosinci její krytí - více plánovaný vrh. Vybraný krycí pes ENZO BLACK PEARL VEIL je dovezen z Ruska. Nám se líbí a hlavně také jeho lovecké vlastnosti. Víme, že je to nejen krásný pes, ale i moc hodný pes a velký dobrák. Je velmi dobře ovladatelný a lehce cvičitelný. Werra je velmi temperamentní lovecká fena a dobře se cvičí. Je velmi vnímavá a není paličatá jako její máma Mendy. Letos jsme toho nemohli moc stihnout , ale příští rok chceme doplnit výstavy i zkoušky.

Xarro složil klubové zkoušky vloh v I.ceně, 184 bodů, r. CACT - moc gratulujeme!

Uriana (Megie) složila se svou majitelkou noseworkovou zkoušku NW-Uz - lidské prostředí, základní stupeň. Gratulujeme!

Giulian byl i s Hubertem na začátku září ve škole v přírodě ukázat dětem, jak se nosí zvěř a že lovecký pes musí poslouchat. Děti byly nadšené a naši bafani také.

Fário má krásné nové fotky v novém domově, bohužel mu zemřel asi před pěti lety páníček, ale zůstal v rodině. Má plno psích kamarádů. Děkujeme majitelům za fotky.

Giulian, Nero, Mendy a Kerd vystupovali v integrovaném centru v Horní Poustevně, aby něco ukázali z loveckého výcviku. Nero, Kerd a kamarádi pointra Whiskey a jezevčice Ája ukázali i doggdancingové cviky. Potlesk byl odměnou za jejich vystoupení. Klienti si pejsky hladili a také si je povodili. Dalo nám to moc, udělat někomu radost.

Reisha má PZ, Werra ZVVZ a Xia ZV

16.10.2020
Ukončení ZVVZ s Werrou-Beli v lese.

Špringřice Reisha - 3.10. složila PZ (podzimní zkoušky) II. cena, 169 bodů, celkově druhá a byla připravena i na všestranné zkoušky, které musely být dle aktuální situace zrušeny. Tak snad někdy příště.

Werra - Beli 4.10. složila ZVVZ (zkoušky k vyhledání, vyhánění a nadhánění spárkaté zvěře) v I. ceně s počtem bodů 82 a byla celkově třetí.

Xia - 3.10. složila zkoušky vloh v I. ceně s počtem bodů 88 a stala se vítězem.

Národní výstava v Mladé Boleslavi 15.8.Werra a Nero, zkoušky vloh Werra a výsledek DKK a DVO. Zkoušky složily Polly, Viola a Xanta

16.09.2020
Werra - postoj v sedmnácti měsících, NVP výborná 1, ZV - I. cena, DKK 0/0, DVO 10.7.2020 negativní, FUCO negat.

Národní výstava v Mladé Boleslavi 15.8. - Werra z Větrné paseky - mezitřída, výborná 1, Nero z Větrné paseky - třída pracovní - výborný 1. Werra - Beli se hůře předváděla, panu rozhodčímu Václavíkovi se velmi líbila, kdyby se dobře předvedla, dostala by i titul. Musíme se zlepšit a tu divoženku lépe předvádět. Za to Nero udělal velký pokrok, velmi pěkně se předvedl. Za to velký dík Nadě Markové.

Zkoušky vloh 5.9. OMS Jablonec n.N. -  Werra v I. ceně, 184 bodů a celkově je vyhrála. A máme již i výsledek DKK 0/0 a test na dědičné onemocnění očí - DVO ze dne 10.7., které provedl MVDr. Beránek v Pardubicích s výsledkem - prostý (tedy negativní).

Viola z Větrné paseky složila zkoušky vloh ve II. ceně a BZ ve II. ceně, 60 b. výsledek DKK 1/1

Polly z Větrné paseky (Dianka) složila barvářské zkoušky honičů při OMS Liberec 5.9. ve II. ceně, 169 bodů

Xanta z Větrné paseky (Endží)složila 23.5. zkoušky vloh v I. ceně, 168 bodů a zkoušky z vodní práce ve II. ceně.

Všem majitelům moc gratulujeme, děkujeme za zprávy a přejeme mnoho dalších úspěchů.

 

Werra nové foto, Yordan v novém domově, Yordanka nové fotky.

07.08.2020
Werra z Větrné paseky

Werra - Beli nová fotka v postoji. Návštěva u Nera a stříhání. Yordánek odjel do nového domova máme nové fotky Yordanky. Oba se mají skvěle, mají milující rodiny.

Trocha tréninku neuškodí, je tu na výcvik i borďák.

05.05.2020
Pěkně pones Reisho

I v této nelehké době chodíme trochu pocvičit, proběhnout psy a hlavně si zlepšit náladu! Na výcvik je tu bordík Edy, je moc hodný a šikovný. Učí se disciplíny na barvářské zkoušky.

Špringra Mendy bude mít štěňátka začátkem května.

13.03.2020
Giulian a Mendy patří k sobě.

Naši Větrňáci Mendy a Giulian se už dlouho mají rádi a tak konečně si mohli říci naplno své ano a pokud vše dobře dopadne, štěňátka budou očekávat okolo 9.5.

Pokud máte zájem o štěňátka od Mendičky a Giuliana, přijímáme rezervace!

Nové foto Xarra, Xanny, Xanty, Xii, Westona, Ulaiky a Uriany, smutná zpráva o Xarovi a Yokovi.

02.03.2020
Xarro je kus psa.

Máme nové fotky našich špringrátek Xarra, Xanny, Xanty (Endží), Xii, Westona (Barny), Ulaiky (Mii) a Uriany (Meggie), která se zúčastní závodů v Noseworku.

Smutné zprávy přišly od majitelů Xara z Větrné paseky a Yoka z Větrné paseky, kteří odešli v únoru do věčných psích lovišť, je nám to moc líto.....Xaro k nám jezdil také několikrát na sraz, byl to skvělý všestranný chovný pes a Yoko byl úžasný a milý společník celé rodiny a pomocník svého pána.

Fotky Yoka nemáme.

Reisha byla u ženicha!

24.02.2020
Reisha a Argus si řekli své ano.

22.2.2020 Reisha z Větrné paseky a Argus Modraszek z Leśnej Gromady si řekli své ano. Argus chvíli Reishu přemlouval a ta nakonec podlehla okouzlena jeho gentlemanským a zároveň chlapským chováním. Budeme věřit a doufat, že vše dobře dopadlo a kolem 22. - 23.4. se narodí kouzelná štěňátka!

Werra z Větrné paseky slavila první narozeniny!

26.01.2020
Slavení v lese s mámou Mendy a tátou Nerem, že byl celý les náš, snad ani nemusíme říkat.

Naše Werra (Beli, Píšťálička) slavila 24.1. první narozeniny! Přejeme všem sourozencům Wendičce, Werronkovi (Robinkovi), Westonovi (Barneymu), Woodymu a Wondymu hodně zdravíčka a hodně dobrot!

Smutná zpráva - anglický špringršpaněl Ebony odešel do věčných psích lovišť...

25.01.2020
Ebonkova jedna z posledních fotografií- leden 2020

Velmi smutná zpráva...do věčných psích lovišť odešel dne 24.1. 2020 EBONY z Větrné paseky, který k nám jezdil s páničky na sraz. Byl krásný, moudrý, úžasný.....je nám to moc líto. Je to těžké nejen pro páníčky, ale i pro jeho bratra Exyho, který s ním bok po boku žil téměř 12 let. Na našem srazu byl téměř vždy první jako nejkrásnější špringr, měl spoustu výstavních titulů a spoustu zkoušek včetně Memoriálu Mileny Štěrbové v I. ceně s titulem r. CACIT, r.CACT. Byl obrovská psí osobnost...budeme na něj tiše vzpomínat....
Strana:

Aktuality
Nesty z Dobrucké stáje - BZ I.c.vítěz zkoušek, LZ I.c. (vynikající psík) Leslie od Gerclínského vrchu - BZ I.c, PZ I.c.Vítěz zkoušek, VZ II.c. - 2011, vynikající fena, chápavá, trochu letec, nebojácná, prostě užásná Magic Speel Rapa Nui (beagle) ů- BZ II.c., LZ I.c. 2015, pes velmi svůj, ale výborný lovecký pes, náruživý a velmi chytrý, Lara z Chraštínského lesa - jezevčice, ZN - 75 b., BZ II.c., LZ I.c. 2015, šikovná, ovladatelná Křepelice Leslie od Gerclínského vrchu - VZ II.c, a náš Giulian VZ Ii.c. 2015 Aretha Nicol - hlásíme se rozhodčím Lupo Soví vrch - dosled divočáka
Počítadlo návštěv
Provozovatel:
Chovatelské stanice
Mirka Kadlecová
V lukách 1009
407 79 Mikulášovice
Tel.
602 813 706
Email
IČ:
70915008
Výcvik loveckých psů (individuální přístup, pomoc s výcvikem na požadované zkoušky, předvedení psa na požadované zkoušce), hlídání a ubytování psů (individuální přístup, možnost socializace s ostatními psy)